Neděle 31. května 2020svátek má Kamila 13 °C občasný déšť Předplatné LN
Lidovky.cz > Zprávy > Domov

Od rypáku po ocásek očima fotografa. Jak se dělá tradiční česká zabíjačka

Á hoď ho! | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Á hoď ho! | foto:  Petr Topič, MAFRA

Masopustní veselí vrcholí, vesnicemi proudí rozjařené masky a tuční vepři (a svině) se mění ve voňavé pochoutky. Doba pokročila, a tak, možná i kvůli levné záplavě vepřového v hypermarketech, aby jeden pořádnou tradiční zabíjačku pohledal. V Česku jsou však stále místa, kde kořalka teče proudem, nosí se na stůl a host je zde vítán.

Zabijačka, prase, porážka, vepř. Reportáž LN.
Zabijačka, prase, porážka, vepř. Reportáž LN.
Premium

Bubeník z Mandrage: Víťa sebral odvahu, kterou nikdo z nás nenašel a rozsekl to

Matyáš Vorda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na bicí hraje od svých devíti let. V deseti s kamarádem Víťou Starým založil kapelu Mandrage, která se za devatenáct...

Premium

Android Auto a CarPlay v každém autě. Poradíme vám, jak na to

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete používat oblíbenou navigační aplikaci na displeji v autě místo telefonu? Přečtěte si, jak to udělat a neutratit...

Premium

Leoš Mareš: Není to jen o talentu, ale o schopnosti si peníze udržet

Leoš Mareš by mohl získat titul syn roku. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Krach, zhroucení, deprese, obavy o budoucnost a pátrání po smyslu vlastní existence. To jsou emoce, které v těchto...