23. února 2019 6:00 Lidovky.cz > Zprávy > Domov

Od rypáku po ocásek očima fotografa. Jak se dělá tradiční česká zabíjačka

Á hoď ho! | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Á hoď ho! | foto:  Petr Topič, MAFRA

Masopustní veselí vrcholí, vesnicemi proudí rozjařené masky a tuční vepři (a svině) se mění ve voňavé pochoutky. Doba pokročila, a tak, možná i kvůli levné záplavě vepřového v hypermarketech, aby jeden pořádnou tradiční zabíjačku pohledal. V Česku jsou však stále místa, kde kořalka teče proudem, nosí se na stůl a host je zde vítán.

Zabijačka, prase, porážka, vepř. Reportáž LN.
Zabijačka, prase, porážka, vepř. Reportáž LN.

Najdete na Lidovky.cz