Výlov rybníku 2.–3. 11., Libín, www.rybarstvihluboka.cz V sedm hodin ráno začíná výlov Velkého Spolského rybníku v Libíně. Kromě podívané můžete ryby ochutnat i zakoupit domů.
Kurz vaření z hrušek a jablek 5. 11., od 17 hodin, Atelier Culinari (Zenklova 117/62, Praha), www.atelier-culinari.cz Saláty, maso, dezerty a zajímavé variace s využitím sezonních plodin se naučíte za 1790 Kč.
Menu s černými lanýži do 7. 11., restaurace Bellevue (Smetanovo nábřeží 18, Praha 1), www.bellevuerestaurant.cz Z francouzské oblasti Ventoux pocházejí nejvybranější černé lanýže, v Bellevue je ochutnáte v různých pokrmech doplněných skvěle padnoucími víny. Tři chody 1880 Kč, pět chodů 2380 Kč.
Výstava archivních vín 6. 11., od 14 hodin, sál restaurace U Fialů v obci Vranovce Ohodnocená archivní moravská vína se představí na II. ročníku výstavy archivních vín, kterou pořádá sdružení vinařů. K degustaci zahraje cimbálová muzika.
O autorovi| Připravila Kristina Šemberová