Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

gourmet tipy

Česko

Gastrofest, do 14. 11., České Budějovice, www.gastrofest.cz Šéfkuchaři z různých koutů světa i z domova představí své umění v pavilonech českobudějovického výstaviště. Vstupné je 80 Kč.

Podzimní kurz vaření, 14. 11., Chefparade, Praha 3, www.chefparade.cz V 18 hodin začíná příprava podzimního menu - salát s pečenou dýní a červenou řepou, kaštanový krém s koňakem, flambovaný špíz z kachních jater, candát s houbovým ragú, vepřová panenka a další podzimní lahůdky. Zástěry vám půjčí a co nesníte, dostanete s sebou - za 1090 Kč.

Kulinářský festival Hot Food, 20. 11., restaurace Vikárka, Praha 1, www.vikarka.cz Přehlídku specialit evropské, thajské, indické a pákistánské kuchyně na různých stupních Scovilleovy stupnice pálivosti připravil šéfkuchař restaurace Vikárka Michal Zvara.

Od 16 do 24 hodin jídla ochutnáte v historickém prostoru Rudolfovy slévárny. Platí se vikárem (á 20 Kč), vstupné činí 200 Kč.

Vinná degustace sklenic, 16. 11., 17.30 restaurace Mlýnec, Praha 1, www.advivum.cz George Riedel objevil, že každé víno vynikne v jiném tvaru sklenice. Přesvědčit se o tom můžete při degustaci vína přímo pod jeho vedením. Vstupenku za 999 Kč koupíte ve vinotéce Ad Vivum (v atriu Slovanského domu) a získáte k ní set čtyř křišťálových sklenic Vinum XL. Další vína a sklo si můžete vychutnat při degustační večeři v Bellevue od 19.30, opět ve Riedelově společnosti (2999 Kč za obě akce).

O autorovi| Připravila Kristina Šemberová

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!