Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Abú Zabí chce zakázat Sex ve městě 2: Je peprný a má šokující název

Blízký východ

  9:28
ABÚ ZABÍ (SAE) - Sex ve městě 2, volné pokračování filmu o milostných radostech a strastech čtyř Američanek, se sice oficiálně odehrává i v Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech, ve skutečnosti se ale natáčel o tisíce kilometrů dál v severoafrickém Maroku. Pro konzervativní metropoli SAE je totiž snímek příliš peprný, napsal server CNN.

Sex ve městě 2 foto: Reprofoto

Úřady v hlavním městě muslimského státu dokonce uvažují, že jeho uvádění zcela zakážou. V tamních kinosálech se nepromítal ani první díl, který vydělal jinde ve světě úctyhodných 415 milionů dolarů.

Jistá filmová fanynka CNN řekla, že lidé by film přijímali ochotněji, kdyby se jmenoval jinak.

"Je to šokující název, když vezmete v úvahu tuto část světa," podotkla. Abú Zabí je jedním ze sedmi členů SAE. Jen v Dubaji, který patří mezi ty svobodomyslnější, se za nevhodné chování považuje objímání, tančení nebo líbání na veřejnosti. Nepřichází rovněž v úvahu, aby se tu nesezdané páry držely za ruce. V konzervativním emirátu Šardžá nesezdané páry, které spolu žijí na stejné adrese, pronásleduje policie.

I kdyby se však film do kin v SAE nedostal, na zemi by mohl mít velký vliv.

Podle londýnského marketingového odborníka Stephena Cheliotise by mohl pro Abú Zabí udělat to samé, co pro Nový Zéland učinila filmová série Pána prstenů. Tím, že se ve filmu objeví jeho jméno, se podle něj může zvýšit povědomí o něm. Abú Zabí by pak mohlo z mimořádné pozornosti těžit.

V pokračování Sexu ve městě vyrazí novinářka Carrie Bradshawová a její kamarádky Miranda, Charlotte a Samantha do pouště, kde bývalý Samanthin přítel natáčí akční film. Carrie ve filmu potká svou někdejší lásku Aidana v podání Johna Corbetta. Výlet na Blízký východ bude prý také střetem kultur, kdy se dámy, které si libují v posledních výstřelcích módy, budou pohybovat v prostředí s tradicí cudného oblékání.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!