Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Brno se dočká koncertu 'Stounů'

Kultura

  19:16
BRNO - Slavná britská hudební skupina Rolling Stones vystoupí 22. července na brněnském výstavišti. Nahradí tak českým fanouškům loňský koncert zrušený kvůli zranění kytaristy Keitha Richardse.

Mick Jagger foto: Timothy A. CLARYAFP

Jednotlivé zastávky prodlouženého turné k desce A Bigger Bang skupina dnes zveřejnila
na tiskové konferenci v Londýně a následně i na svých oficiálních webových stránkách. Konání koncertu potvrdil i Aleš Hrbek z pořadatelské agentury Glanc. Předprodej lístků začíná v pátek v síti Ticketpro.

"Jedná se o splacení dluhu fanouškům. Intenzivní jednání o termínu trvala několik měsíců," řekl Hrbek. Rolling Stones do Brna přijedou z Budapešti a pokračují do Petrohradu. Oproti plánovanému loňskému turné tak vypadlo z rozvrhu Polsko. Hrbek proto doufá, že výstaviště pomohou vyprodat Poláci.

Richards se zranil loni koncem dubna při dovolené na Fidži, údajně při pádu z kokosové palmy. Poté se na Novém Zélandu podrobil operaci, při níž mu byla z mozku odstraněna krevní sraženina. Řada koncertů včetně brněnského pak musela být zrušena, jiné skupina odložila.

Turné Rolling Stones nese název podle jejich zatím poslední desky A Bigger Bang (Větší třesk). Kapela vznikla v roce 1962, nyní ji tvoří zpěvák Mick Jagger, kytaristé Keith Richards s Ronnie Woodem a bubeník Charlie Watts. Koncertní sestavu doplňuje baskytarista Darryl Jones.

Rolling Stones v Česku vystoupili již čtyřikrát. Předchozí koncerty navštívilo celkem 300.000 diváků. Plánované brněnské vystoupení bude prvním mimopražským koncertem.

Autoři: ,