Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Další seriál pro fanoušky Hry o trůny a Zaklínače. Přichází fantasy Prokletá

Seriál Prokletá (2020). Tvůrci: Frank Miller, Tom Wheeler. foto: NETFLIX

Originální pohled na Artušovské legendy, to je seriál Prokletá (Cursed). Seriál vznikl na motivy grafických románů legendy žánru Franka Millera. Premiéru bude mít 17. července.
  14:00

Příběh prokleté je vyprávěn očima Nimue (Katherine Langfordová), dívky s tragickým osudem, jež je předurčeno stát se bájnou Paní z jezera, původní majitelkou mocného meče Excaliburu. Na svých cestách potká mladého žoldáka Arthura (Devon Terrell). Spolu se vydávají na strastiplnou cestu nebezpečným královstvím, kterému vládne zlý král Uther.

Seriál Prokletá (2020). Tvůrci: Frank Miller, Tom Wheeler.
Seriál Prokletá (2020). Tvůrci: Frank Miller, Tom Wheeler.

Z nové ukázky lze usuzovat, že milovníci propracovaných fantasy příběhů si přijdou na své. Seriál bude obsahovat velké množství bojových scén, ve kterých o magii ani ostří meče nebude nouze. Mohl by svou cílové diváky najít u fanoušků již ukončené Hry o trůny či těch, kteří netrpělivě čekají na druhou sérii Zaklínače

Za seriálem stojí tvůrčí dvojice Frank Miller a Tom Wheeler. Miller se proslavil hlavně jako autor komiksů a grafických románů. Mezi jeho nejznámější díla patří příběhy o superhrdinovi Daredevilovi či jeho vlastní autorská série Sin City. Wheeler je naproti tomu scenárista, jehož jediným významnějším zářezem je animovaná pohádka Kocour v botách z roku 2011. 

V seriálu hrají  Katherine Langfordová, Peter Mullan, Lily Newmarková, Daniel Sharman, Gustaf Skarsgård, Devon Terrell, Catherine Walkerová, Shalom Brune-Franklinová nebo Sebastian Armesto.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!