Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Fanoušci díky videohře konečně zjistí, jestli je silnější Stallone, nebo Schwarzenegger

John Rambo ve hře Mortal Kombat 11. foto: NETHERREALM

Fanoušci osmdesátkových a devadesátkových akčních filmů se dlouhá léta přou o tom, kdo z jejich idolů je větší a silnější hrdina. Žertovně se o to přou i samotní herci. Odpověď nabídne již brzy videohra Mortal Kombat, do které k již přítomnému Terminátorovi přibude Rambo. Půjde o vůbec první možnost změřit síly obou herců prostřednictvím jejich nejznámějších postav.
  16:00

Populární série bojových videoher Mortal Kombat vznikla v roce 1992. Původně šlo o arkádové automaty firmy Midway, jenž si pronajímali provozovatelé zábavních podniků. Hra už v době svého vydání udivovala svou brutalitou, což je její poznávací znamení vlastně i dnes.

Arnold Schwarzenegger nebude volit Donalda Trumpa.
Film Demolition Man (1993). Režie: Marco Brambilla.

Série Mortal Kombat je hlavním důvodem, proč v roce 1994 vznikla komise na věkové hodnocení (rating) videoher a jiného softwaru (ESRB). V některých zemích jsou dokonce některé díly zakazovány. 

Jedenáctý řadový díl této videohry vyšel počátkem roku 2019 a prodal již více než 8 milionů kusů celosvětově. Autoři do hry stále přidávají nové hostující postavy, jež mohou změřit síly se stálými hrdiny série,  jako jsou ninjové Scorpion nebo Sub-Zero.

Nynější díl dělá hostujícími postavami radost hlavně milovníkům akčních filmů. Tvůrci nejprve přidali Terminátora, později RoboCopa a nyní se do krvavé mlátičky chystá i John Rambo. O Rambovo namluvení postaral sám Sylvester Stallone.

Mortal Kombat tak bude první (a v nejbližší době nejspíš jedinou) možností, jak vyřešit léta starou otázku - je silnější Schwarzenegger, nebo Stallone? 

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...