Pondělí 27. května 2024, svátek má Valdemar
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Festivalový víkend: na výlet k sousedům

Kultura

  12:00
MILOVICE - Podle kalendáře sice léto začíná až příští víkend, ale při pohledu do festivalové mapy je jasné, že sezóna venkovních hudebních přehlídek je v plném proudu.

Zpěvák Derrick Green z brazilské kapely Sepultura foto: Reuters

JamRock, 14. až 16. června
Rocková přehlídka JamRock je podle všeho největší hudební akcí v Pardubickém kraji. A letos do dokazuje dvojnásob. Pořadatelům se povedlo přivézt několik zahraničních hvězd v čele s pokrokovými americkými Awolnation. Samozřejmě že nejsilnější zastoupení tu ale bude mít domácí rock & pop.

Awolnation - Not Your Fault

15. června 2012

Votvírák, 15. až 17. června
Široce rozkročená přehlídka bez headlinerů ale zato s téměř s každou domácí kapelou, na kterou si vzpomenete. To je Votvírák v Milovicích. Na své každoroční mantře nemění nic ani letos, takže náruživí posluchači českých a moravských mainstreamových rádií si přijdou na své.

Charlie Straight - Coco

15. června 2012

Wilsonic, 15. až 16. června
Milovníci chytré elektronické hudby si nejspíš poskočili, když z Bratislavy před několika týdny dorazila zpráva, že tamější festival Wilsonic na poslední chvíli ožívá. Pauzu si vzal od roku 2009 a už málokdo doufal, že by jej někdo nakopnul znovu. Ale stalo se. Přehlídka proslavená sympatickou atmosférou a čerstvým výběrem láká na housového prince Henrika Schwarze, neudržitelného Machinedruma či osmibitovou Ikoniku.

Machinedrum - GBYE
 

15. června 2012

Bořeň Mysteria, 15. až 16. června
Ústecký kraj sice mezi letními festivaly mnoho zástupců nemá, ale i těch pár stojí za zaznamenání. Tentokrát třeba Bílina. Ve zdejším amfiteátru si dají dostaveníčko tvrdé metalové kapely pod vedením brazilské Sepultury. O to zajímavěji pak v line-upu působí jméno Marty Kubišové.

Sepultura - Roots, Bloody Roots

15. června 2012

Blatenský fest, 16. června
Přehlídka v Blatné se pomalu připravuje na velké výročí, příští rok oslaví dvacet roků existence. Už letos se ale bude slavit. Ať už s kapelami (třeba Vltava, Plexis či Prago Union), nebo večer s DJs (Kato & Maro).

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...