Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Filmové premiéry: Jiří Langmajer a Judy Garlandová se vydávají na ostrov splněných přání

Snímek Chlap na střídačku (2020). Režie: Petr Zahrádka. foto: BOHEMIA MP

PRAHA - Druhý lednový týden míří do českých kin romantická česká komedie, příběh slavné zpěvačky, hororová podívaná v exotickém ráji, sci-fi příběh o květině a video jako nástroj uměleckého vyjádření.
  18:00

Chlap na střídačku

Česká republika, režie: Petr Zahrádka 

Zuzana (Ivana Chýlková) teprve po patnácti letech manželství zjistí, že její muž Jirka (Jiří Langmajer) je nevěrník. S ohněm v očích se vydá navštívit jeho milenku Lenku (Lucie Žáčková). Místo očekávané rvačky ale Zuzana předloží Lence návrh - budou si nevěrníka půjčovat. Jirka se tak ocitá v životě mezi dvěma ženami. Zpočátku se vše jeví jako sen pro každého chlapa, ale netrvá dlouho, než se to celé zvrátí v komediální noční můru.

Judy

Velká Británie, režie: Rupert Goold

Judy Garlandová byla zpěvačkou, herečkou a snem mnoha mužů. Její kariéra byla je splněným snem, ale sama Judy je na dně. Připadá si osamělá, propadá alkoholu a drogám. Docházejí ji peníze a manželství má v troskách. Pak ale potkává Mickeyho Deanse. Dokáže se světová hvězda dostat ze zdánlivě bezvýchodné situace? Herečka Renée Zellwegerová dostala za roli Judy Garlandové Oscara. 

Fantasy Island

USA, režie: Jeff Wadlow

Fantasy Island byl populární americký seriál vysílaný mezi roky 1978-1984. Za peníze na něj mohl přijet každý a splnit si své sny. To vše pod dohledem pana Roarka (Ricardo Monalbán) a jeho malého pomocníka Tattooa (Hervé Villechaize). Jenže ne vždy se všechno podařilo tak jak mělo. Tím vznikala celá řada dramatických i vtipných situací. Chystaný film Fantasy Island je svým způsobem nová verze tohoto seriálu. Jenže vše je vyhnané do extrému. Tady se bude umírat!

Malý Joe

Rakousko/Velká Británie/Německo, režie: Jessica Hausnerová

Alice (Emily Beechamová) je úspěšná vědkyně, které se podařilo vynaleznout prazvláštní květinu. Když se o ni její majitel dobře a pečlivě stará, odměňuje se mu květina libou vůní a pocitem štěstí bez hranic. Alice poruší směrnice a jednu takovou květinu zanese svému smutnému synovi jako dárek. Jenže Malý Joe (jak rostlinu pojmenují) možná není tak neškodný, jak se prve myslelo...

Viva video, video viva

Česká republika, režie: Adéla Komrzý 

Dokumentární snímek Viva video, video viva přináší prostřednictvím dochovaných materiálů, nečekaných setkání, osobních výpovědí a myšlenek videistů ucelenou zprávu o době, kdy nemohlo být nadšení skupiny umělců spontánně ventilováno. V době totalitního režimu bylo potřeba najít způsob, jakým by se ventilovat dalo. Tím způsobem se staly videokazety, VHS. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!