Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: Terminátor se utká s Addamsovou rodinou a českým Abstinentem

Kultura

  18:00
PRAHA - Poslední říjnový týden bude v českých kinech opravdu nabitý. O přízeň diváků bude bojovat hned osm filmů včetně pokračování kultovní akční ságy o zabijáckých robotech.

Snímek Terminátor: Temný osud (2019). Režie: Tim Miller. foto: Paramount

Terminátor: Temný osud
USA/Čína, režie: Tim Miller

V současném Mexico City žije dívka Daniela „Dani“ Ramosová (Natalia Reyesová). Té jde po krku Terminátor nového typu Rev-9 (Gabriel Luna). Zabiják nemnoha slov, ale mnoha čepelí a jiných ostrých výčnělků je nebezpečnější než cokoliv před ním. Jeho poměrně efektivním trikem je rozdělit se na dva na sebe nezávislé roboty. Ze strany odboje je do minulosti s cílem Danielu ochránit vyslána kyberneticky upravená vojanda Grace (Mackenzie Davisová). No a pak jsou tady staří známí Sarah Connorová (Linda Hamiltonová) a Terminátor T-800 (Arnold Schwarzenegger)...

Addamsova rodina
USA, režie: Greg Tiernan a Conrad Vernon

Sice můžete mít pocit, že je vaše rodina divná či ujetá, ale proti Addamsově rodině je každý rodina snad až příliš normální. Gentleman Gomez, spanilá a bledá Morticia, natvrdlý Pugsley, cynická Wednesday, plešatý strýček Fester nebo vysoký sluha Lerch. Addamsova rodina je prostě pojem, který již desítky let baví děti i dospělé.

Hra
Česko/Francie/Chile, Režie: Alejandro Fernández Almendras 

Režisér oblastního divadla Petr (Jiří Mádl) se rozhodne adaptovat svou oblíbenou hru - Euripidovo klasické drama Faidra. Nic ale neprobíhá tak, jak má. Petrovi odcházejí herci a město mu na adaptaci odmítá dát peníze. Navíc se zamiluje do hlavní herečky, krásné Karolíny (Elizaveta Maximová).Kvůli tomu má problémy i doma, protože Petrova manželka (Marika Šoposká) odmítá situaci dále snášet. Bez obou žen, které ho ze dne na den opustí, se Petr upíná alespoň ke své hře. Ta je však naprostým propadákem. Podaří se neúspěšnému divadelníkovi slepit svůj život dohromady, nebo toho na něj bude moc? Za vztahovým dramatem stojí oceňovaný chilský režisér Almendras. 

Stáhni a zemřeš
USA, režie: Justin Dec

V dnešní době chytrých telefonů existují aplikace snad úplně na vše. Ale aplikace na smrt? To tu ještě nebylo. Parta přátel si z legrace záhadnou věc na své telefony nainstaluje a aplikace začne odpočítávat minuty a vteřiny do jejich smrti. Veškerá sranda přestává ve chvíli, kdy lidé po uplynutí časomíry skutečně umírají. Dá se utéct před vlastním osudem? 

Abstinent
Česká republika, režie: David Vigner

Devatenáctiletého Adama (Josef Trojan) právě čekala maturita a s ní vlastně i celý život. Jenže přednější než budoucnost mu byly mejdany, holky a nejedna láhev něčeho ostřejšího. Měl pocit, že všechno zvládá, ale mýlil se. Nedobrovolně skončí v protialkoholní léčebně, instituci, kterou má většina lidí spojenou se staršími ženami a muži. Zvykne si na tvrdý režim v budově, která mu poskytla útočiště?

Šťastné a veselé
Chorvatsko, režie: Snježana Tribusonová

Vánoce jsou svátky míru a lásky. Tedy alespoň to tak je, když nebydlíte na Balkáně. Rodinná komedie režisérky Tribusonové (Sekáč, Transatlantik) splétá životní osudy hned několika lidí. Dopadne všechno dobře? Na Vánoce se přece i zázraky dějí...

Antologie města duchů
Kanada, režie: Denis Côté

Postarší manželský pár se v nejmenovaném kanadském městě vyrovnává s tragédií. Jejich jediný syn spáchal sebevraždu. Pár se tak ztrácí v depresích, úvahách o životě a smrti. Pak se začnou dít podivné věci. Režisér Denis Côté (Všechno, co hledá, Hladká kůže) natočil působivé drama s prvky hororu.

Sólo
Francie/Argentina/Rakousko/Česká republika, režie: Artemio Benki

Martin P. nemá lehký život. Poslední čtyři roky strávil v zařízení pro duševně nemocné v Buenos Aires. Zároveň je ale hudebním géniem a klavírním virtuózem. Čeká ho nelehká cesta - dostat se mimo zdi zařízení, začít normální život a věnovat se hudbě, své lásce. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!