Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Představitel Tarzana zemřel. Populární herec Joe Lara se stal obětí pádu letadla v Tennessee

Herec Joe Lara si zahrál ve filmovém i seriálovém zpracování Tarzana. foto: Shutterstock

Milovníci příběhů o Tarzanovi smutní. V sobotu totiž zemřel jeden z jeho nejslavnějších představitelů Joe Lara. Ten se stal obětí tragédie, při které se v Tennessee zřítilo letadlo do jezera Percy Priest. Vedle slavného herce a zpěváka zahynula také jeho manželka a pět dalších lidí.
  14:12

V sobotu se v americkém státě Tennessee stalo malé letadlo. Při neštěstí podle CNN zemřelo sedm osob. Jednou z nich byl i osmapadesátiletý Joe Lara. Ten svou kariéru sice začínal jako model, poté se ale stal hercem a představitelem Tarzana ve filmech Tarzan na Manhattanu a Tarzan: The Epic Adventures. Účinkoval i v seriálu Tarzanova neuvěřitelná dobrodružství.

Amazon a filmový nákup desetiletí. Jak to ovlivní budoucnost agenta 007?

Později se začal věnovat hudbě a v roce 2009 vydal album s názvem Pláč svobody. Jeho život skončil v letadla Cesna 501. Stroj mířil z letiště ve Smyrně do Palm Beach, tam už ale nedoletěl. Po problémech, které ještě nebyly prošetřeny, letadlo spadlo do jezera Percy Priest. Kromě Lary byla na palubě i jeho žena Gwen.

Sociální sítě tak ihned byly zaplaveny kondolencemi. „Odpočívej v pokoji,“ zaznělo na twitterovém účtu Cannon Film Guide. „Je smutné slyšet o jeho smrti. Když jsem byl dítě, miloval jsem jeho televizní seriál Tarzan a filmy, vzpomínám si, že jsem utekl ze školy, abych si nenechal ujít novou epizodu. Odpočívejte v míru, Tarzane, “ zavzpomínal například Alexander Von Matterhorn.