Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Herec Johnny Flynn jako David Bowie. Nový snímek zachytí jeho proměnu v Ziggyho Stardusta

Kultura

  16:30
Chystaný snímek, který podle svých tvůrců není biografií, má zachytit proměnu Davida Bowieho v jeho alter ego Ziggyho Stardusta na počátku sedmdesátých let. Zatím není jasné, kdy bude mít film premiéru.

Johnny Flynn jako mladý David Bowie. foto: INSTAGRAM

Příběh bude sledovat Bowieho v roce 1971. Hudebníkovi bylo v té době 24 let. V té době vyráží na své první velké americké tour a zároveň je to doba, kdy se začne světu představovat jako Ziggy Stardust. 

Johnny Flynn jako mladý David Bowie.

Éra Ziggyho Stardusta byla zasazená v podstatě mezi roky 1972 až 1974. Jeho poznávacími znameními byly rudé vlasy, extravagantní „vesmírné“ obleky a na plakátech i namalovaný blesk přes obličej. 

David Bowie
David Bowie v 80. letech

Scénář napsal Christopher Bell (seriál Poslední carové) a do režisérského křesla usedl Gabriel Range (Otrokem, Death of a President). Ve filmu diváci uvidí také Marca Marona (Na pokraji slávy, seriál GLOW) jako Bowieho agenta. Jena Malonová (Hunger Games, Sucker Punch) zase ztvární Bowieho první ženu Angie Jonesovou. Samotného Johnnyho Flynna, představitele hlavní role, mohou pak diváci znát například z filmu První píseň nebo seriálu Génius

Nutno podotknout, že tento snímek na motivy Bowieho života není autorizovaný. Tím se odlišuje od nedávných filmů jako Bohemian Rhapsody nebo Rocketman. V případě Stardust půjde tedy pravděpodobně o komorní podívanou. 

Skutečný David Bowie zemřel v roce 2016 na rakovinu jater. Bylo mu 69 let. 

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...