Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Hrůza ve vesmíru. Seriál Nightflyers vznikl na motivy autora Hry od trůny

Kultura

  18:00
HLUBOKÝ VESMÍR - Posádka lodi Nightflyers se vypraví zkoumat nebezpečné mimozemské organismy. Jeden si s sebou ale nevědomky vezou přímo na palubě. Hororový sci-fi seriál vznikl na motivy povídky, za kterou Martin vyhrál prestižní literární cenu Locus. Nightflyers má celosvětovou premiéru naplánovanou na 2. prosince.

Tohle bude bolet. Seriál Nightflyers (2018) foto: SYFY/NETFLIX

Píše se rok 2093. Lidstvo proniká za hranice známého vesmíru. Na palubě výzkumné lodi Nightflyer se nachází tým vědců, který má hranici lidského porozumění posunout o něco dál. Místo zkoumání mimozemských životních forem je však čeká šok. Na Nightflyeru cestuje něco s nimi. To něco rádo loví lidi a z vědci nemají kam z lodi v hlubokém vesmíru utéct. Podaří se jim přežít? K tomu všemu začíná na Nightflyeru selhávat elektronika...

Chilli con kokain. Drogový seriál Narcos se v nové sérii přesunul do Mexika

Za seriálem stojí Jeff Buhler (Nakaženi smrtí, Řbitov zvířátek). George R. R. Martin je sice uveden jako výkonný producent, ale na seriálu údajně nespolupracoval kvůli své závazné smlouvě s HBO.

Povídku Nightflyers vydal George R. R. Martin už v roce 1980. Vyhrála mu literární cenu Locus a získala nominaci na cenu Hugo, nejžádanější ocenění v žánru sci-fi. V roce 1987 natočil na motivy povídky film Zajímavě je, že povídka je opravdu relativně krátká, má pouhých 30 tisíc znaků (zhruba 15 stránek).

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...