Středa 15. května 2024, svátek má Žofie
130 let

Lidovky.cz

Kultura

I vražda může být zábavná. Komedii Případ mrtvého nebožtíka padla poslední klapka

Snímek Případ mrtvého nebožtíka (2019). Režie: Miroslav Šmídmajer. foto: FALCON

PRAHA - Kriminální komedie s Davidem Novotným, Hanou Vágnerovou, Annou Polívkovou a dalšími českými herci paroduje téma kriminálek, které jsou v současné době velmi populární. Snímek dorazí do českých kin na začátku příštího roku.
  20:00aktualizováno  4. září 14:41

Major Prubner (David Novotný) má při vyšetřování záhadné vraždy k dispozici tři policisty - Skálovou (Hana Vágnerová), Rorýse (Martin Pechlát) a Dýmáka (Lukáš Příkazký). Samotný dej filmu je však pouze záminkou pro humor - jak situační, tak slovní. Využívá mnohokrát viděné a donekonečna opakované postupy pátrání i klišé, kdy stopy vedou k někomu, aby později bylo odhaleno, že pachatelem je někdo jiný.

Snímek Případ mrtvého nebožtíka (2019). Režie: Miroslav Šmídmajer.
Snímek Případ mrtvého nebožtíka (2019). Režie: Miroslav Šmídmajer.

„Využíváme klišé kriminálních žánrů, což herce bavilo tak, že nabízeli další situace a líbilo se jim jít občas přes čáru. Teď jen doufám, že se nám hodně z toho, co se podařilo vytvořit na place, povede přenést i na plátno,“ vysvětlil režisér Šmídmajer.

V dalších rolích se diváci mohou těšit na Miroslava Táborského, Terezu Srbovou, Evu Holubovou, Annu Polívkovou, Milana Šteindlera, Filipa Kaňkovského, Lenku Krobotovou či Kláru Melíškovou.

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...