Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Keanu proti Reevesovi. Nový Matrix dostal do vínku stejný den premiéry jako další John Wick

Herec Keanu Reeves. foto: Reuters

Studio Warner Bros. oznámilo, že nový Matrix sester Wachowských se dostane do kin ještě dříve, než se předpokládalo - 21. května 2021. V ten den ale bude mít premiéru nový díl ságy John Wick, další obrovské značky herce Keana Reevese. V kinech tak bude o diváky oblíbený herec bojovat sám se sebou. Je ale možné, že jedna ze značek ustoupí a premiéru posune.
  15:00

Nové oznámení data premiéry Matrixu 4 je překvapivé z toho důvodu, že stejný den má „zamluvený“ John Wick již od letošního května. Fanoušci již na sociálních sítích 21. května označují za mezinárodní den Keana Reevese.

John Wick (Keanu Reeves) ve skladu zbraní. Snímek John Wick 3 (2019). Režie:...
Matrix. Hlavní role ve filmu ztvárnili (zleva) Carrie-Anne Mossová, Keanu...

Žádné podrobnosti ohledně zápletky nového Matrixu zatím nejsou známé, a není tedy například jasné, jak tvůrci naloží s postavou Morhpea, kterého v dosavadní trilogii hrál dnes 58letý Laurence Fishburne. 

První tři filmy z let 1999 až 2003 přinesly na vstupenkách globální tržby ve výši 1,6 miliard dolarů (37 miliard Kč). Podle Variety se skupina Warner. Bros už několik let snažila najít způsob, jak dystopickou ságu o světě ovládaném stroji vzkřísit, iniciativu však zbrzdily právní tahanice.

„Jsme neskutečně nadšeni, že se společně s Lanou (Wachowskou) vracíme k Matrixu. Lana je skutečný vizionář... a nás ohromně těší, že se chopila scénáře, režie i produkce této nové kapitoly pro svět Matrixu,“ řekl Toby Emmerich ze studia Warner Bros. o ženě, která první tři filmy vytvořila společně s Lilly Wachowskou.

„Řada myšlenek o naší realitě, které jsme s Lilly rozvíjely před 20 lety, jsou dnes ještě relevantnější. Jsem moc šťastná, že se tyhle postavy vrací do mého života, a vděčná za příležitost pracovat s mými skvělými kamarády,“ uvedla k novému projektu Wachowská.

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč