Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Krásné duše ve škaredých tělech. Animovaný seriál o rodině hovínek prosí diváky o finanční pomoc

Projekt Hovnays. foto: Cyril Podolský

BRNO - Rodina Hovnaysových už se těší na obrazovku. Nový seriál od tvůrce oblíbených Krysáků poodhaluje další detaily a skrze server HitHit prosí o finanční pomoc.
  18:00

Projekt Hovnays vypráví o třech různých rodinách hovínek. Každá sice žije jinde, ale spojí je dobrodružná cesta za vytouženou záchodovou mísou z bílého porcelánu. Co když jsou ale zkazky, které o ní povídal děda Hovnays, jen výmysly?

Projekt Hovnays.
Projekt Hovnays.

V deseti dílech seriálu budou postavy Bobayse, Boženu, Hugo nebo Kurta Pucha namlouvat čeští herci Jaroslav Dušek, Martin Dejdar, Lucie Vondráčková a další. Hudbu k seriálu složila a nahrála populární kapela Tři sestry. 

Hovnays vzniká bez přispění velké televize a bez cenzury. Vlastní produkce samozřejmě něco stojí. Tvůrci tak vybírají peníze prostřednictvím serveru HitHit. Nabízejí za ně zajímavé i netradiční odměny včetně „pusinky na prdelku“. 

Projekt vznikal „na koleně“, ateliérem byla ložnice, dílnami kuchyň a obývací pokoj. „Je čas, aby krysáky a potkana ze smetiště u Vizovic nahradila hovínka z podzemních kanálů města Brna. Hovnaysovi budou stejně drzí, ale o to něžnější!“ vysvětlil webu Brňan režisér Cyril Podolský.

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...