Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Lenny Kravitz v Praze představí nové album

Kultura

  16:15
PRAHA - Skladby ze svého nového alba Black and White America, které se v srpnu ihned po vydání dostalo do čela žebříčku nejprodávanějších alb v České republice, představí na svém úterním koncertu v pražské O2 areně americký zpěvák a multiinstrumentalista Lenny Kravitz.

Lenny Kravitz při své minulé návštěvě v Praze foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Nositel čtyř prestižních cen Grammy v Praze vystoupí tři roky po koncertu k tehdejšímu albu It Is Time For A Love Revolution, na kterém si podle svého zvyku nahrál většinu nástrojů sám.

"Kravitz zazpívá a zahraje nové písně i svoje největší hity jako Are You Gonna Go My Way, It Ain't Over 'til It's Over či American Woman. Je připravena speciální scéna, ale v Kravitzově případě jde více o hudbu jako takovou než vnější efekty," uvedl Petr Novák z pořádající společnosti Live Nation. V roli předskokana vystoupí americký zpěvák, skladatel a producent Raphael Saadiq.

Kravitzova hudba obsahuje prvky klasického rocku a staré školy soulu, což hudebník kombinuje s dalšími styly, jako je funk, reggae, hard rock, psychedelic a folk. Podle americké televize VH1 je jedním ze sta nejdůležitějších představitelů hardrocku.

Lenny Kravitz

Narodil se v New Yorku v rodině bahamské herečky a televizního producenta židovského původu. Už jako pětiletý se rozhodl, že chce být hudebníkem, a začal hrát na hudební nástroje. Své první album nahrál sám v roce 1989, aktuální Black and White America je jeho devátým.

Českou metropoli, kde zahraje počtvrté, Kravitz dobře zná. Jeho zdejší premiérou bylo v roce 1996 vystoupení v hale na Výstavišti. Před lety zde natáčel i videoklip. Zpěvákovo poslední vystoupení v Praze sledovalo kolem 14 tisíc lidí.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...