Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Letenský tunel v Praze v sobotu v noci uzavřou kvůli filmování německého sci-fi seriálu

Letenský tunel v Praze. foto: Wikimedia/Radouch

Praha - Kvůli natáčení německého televizního seriálu Tribes of Europe bude Letenský tunel v Praze uzavřen v sobotu od 23:00 do neděle 1. prosince do 5:00. Objížďky budou vedeny po okolních komunikacích. Filmaři neuvedli, k čemu konkrétně tunel dlouhý přibližně 423 metrů s výškový rozdílem mezi oběma konci tunelu 33 metrů využijí. Filmování zajišťuje společnost Mia Film.
  13:30

Francie dává dohromady tým spisovatelů žánru sci-fi, budou předvídat možné hrozby

„Natáčení seriálu Tribes of Europe je součástí projektu filmových pobídek,“ řekl producent Roman Kašparovský. Pobídky pro zahraniční filmaře představují možnost získat zpět část nákladů. Jde o projekty různého druhu, od několikadenního natáčení až po realizaci desetidílného seriálu, který zabere sto natáčecích dní.

Seriál Tribes of Europe je sci-fi příběhem. Tři sourozenci se v něm v roce 2070 rozhodnou změnit osud Evropy, která se po globální katastrofě rozpadla na spoustu malých státečků soupeřících o nadvládu. Režisérem seriálu je Philip Koch, v hlavních rolích se v nich představí chorvatská herečka Leona Paraminská a německý herec Oliver Masucci.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!