Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Mňága a Žďorp oslaví čtvrtstoletí koncertem v Lucerně

Kultura

  15:30
PRAHA - Speciální narozeninový koncert ve Velkém sále pražské Lucerny bude 21. listopadu součástí oslav 25 let od vzniku valašskomeziříčské kapely Mňága a Žďorp.

Kapelník skupiny Mňága a Žďorp Petr Fiala foto: archiv LN - Miroslav Rendl

Na listopadový večírek kapely Mňága a Ždorp do pražské Lucerny dorazí mnoho hostů a gratulantů, mezi nimi například členové kapel Čechomor, Tata Bojs, Kryštof, Monkey Business nebo Vypsaná fixa. Každý návštěvník koncertu dostane zdarma nové CD Dáreček 2.

Kdo zahraje s Mňágou v Lucerně

V průběhu večera spolu s Mňágou vystoupí například František Černý a Karel Holas (Čechomor), Milan Cais (Tata Bojs), Richard Krajčo (Kryštof) , Petr Váša (Ty Syčáci), NU.C a Marka Rybin (Skyline), Márdi (Vypsaná fixa), Matěj Ruppert a Tonya Graves (Monkey Business) nebo Kato (Prago Union). Chybět nebudou ani bývalí členové Mňágy a Žďorp.

Nahrávka stejně jako předchozí Dáreček přinese cover verze písní Mňágy. Tentokrát se o ně postaraly kapely Charlie Straight, Buty, WWW, Longital, Goodfellas, OTK, Masomlejn, Roman Holý a Lucie Redlová.

Lucerna je nejvíc sexy

"Lucerna je pořád nejvíc sexy sál v Praze. Magické místo jako stvořené pro průlet čtvrtstoletím života. Zahrajeme si s mnoha hosty i s bývalými členy, projedeme všechna období kapely, dorazí kamarádi z Valmezu i z New Yorku. Nečekáme od toho večera nic menšího než pořádný večírek, který si všichni skvěle užijeme," uvedl lídr skupiny Petr Fiala.

Ke svým pětadvacetinám skupina Mňága a Žďorp vydala nahrávku složenou ze dvou CD po patnácti písních a DVD pod názvy Dáreček a Videodáreček. Album vyšlo 1. dubna, přesně v den, kdy před pětadvaceti lety oblíbená skupina z Valašského Meziříčí vznikla. Debutové album Made in Valmez jí vyšlo v roce 1991. Mňága a Žďorp své výročí oslaví i na letních festivalech, speciální program chystá 4. srpna na Sázavafestu v Benešově.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč