Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Musíte odložit premiéru nového Bonda, žádají fanoušci producenty v otevřeném dopisu

Bondovka Není čas zemřít (2020). Režie: Cary Joji Fukunawa. foto: FORUM FILM

LONDÝN - Lidé sdružení kolem dvou největších fanouškovských skupin Jamese Bonda chtějí odklad nového filmu. Argumentují hrozbou šíření koronaviru v kinosálech. Snímek Není čas zemřít má zatím českou premiéru naplánovanou na 8. dubna.
  17:00

Je jen příhodné, že se nejlepší agent ve službách Jejího Veličenstva dočká světové premiéry svého nového filmu v prestižní Royal Albert Hall 31. března. Zbytek světa včetně České republiky se pak Bonda dočká na začátku dubna. Takový je alespoň distribuční plán. 

Bondovka Není čas zemřít (2020). Režie: Cary Joji Fukunawa.
Daniel Craig v bondovce No Time to Die (2020).

Všechno se ale může ještě změnit. Provozovatelé dvou nejznámějších fanouškovských skupin agenta 007 (MI6 Confidental a James Bond Dossier) v otevřeném dopise žádají producenty a filmové studio, aby premiéru filmu Není čas zemřít odložili na léto. 

„Není to vůbec jednoduché říct, ale premiéra filmu by měla být odložená,“ píší v otevřeném dopise. „Je to jen film. Zdraví fanoušků a jejich bezpečnost po celém světě je mnohem přednější. Na tento film jsme čekali čtyři roky. Dalších pár měsíců navíc určitě nesníží kvalitu filmu a finančně neuškodí bondovskému sbohem Daniela Craiga,“ píše se v dopise dál. 

Čína, Korea a Japonsko už zrušily slavnostní premiéry filmu. Hong Kong ji přesunul až na 30. dubna.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!