Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Oživené výlohy. Umělci spjatí s La Putykou v centru Prahy upozorní na zavřené obchody i trpící kulturu

Cirk La Putyka. foto: Cirk La Putyka

PRAHA - Soubor Cirk La Putyka v rámci iniciativy #kulturunezastavis přichází s akcí Oživené výlohy, v rámci které ve výlohách vybraných podniků v centru Prahy vystoupí ve čtvrtek 21. ledna od 17 hodin herci, akrobati i hudebníci spjatí s tímto souborem nového cirkusu.
  18:00

Cirk La Putyka otevírá okénko kultury. Nabídne krátká představení pro jednoho či dva diváky

„Kultura a zavřené obchody, obchody a zavřená kultura. Je nás hodně. Jsme v dost podobné situaci. Ale rozhodli jsme se, že spojíme síly, že to nevzdáme, i když k tomu spousta z nás nemá daleko. Chceme se navzájem podpořit. Chceme se podržet. Chceme společně ukázat, že potřebujeme pomoc,” vysvětluje principál souboru Cirk La Putyka Rosťa Novák.

Výdejní okénko kultury, za kterým stojí soubor Cirk La Putyka.
Výdejní okénko kultury, za kterým stojí soubor Cirk La Putyka.

„Je smutné, že spousta z nás zůstává odkázána jen a pouze na vás, na zákazníky, diváky, posluchače, konzumenty. Přijďte nás podpořit. Kupte si jedno latte nebo knihu z e-shopu a k tomu jeden umělecký zážitek,“ dodává. 

La Putyka čtvrteční akci pojímá i jako výzvu pro ostatní umělce a zavřené podniky. Ve výlohách může přece vystoupit se svým kouskem umění každý. 

Ze zatím potvrzených uměců se představí Andrej Rády, Erika Stárková, Zbyněk Šporc, Iby Pop, Michal Štulík a další. Přesné adresy i mapu najdou zájemci na sociálních sítích souboru. V plánu je pokračování Oživených výloh i v dalších týdnech.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...