Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Pekelná třešnička na vizovickém dortu – Lordi sklidili na Masters ovace

Kultura

  10:50
VIZOVICE - Ve Vizovicích na Zlínsku skončil jeden z největších rock-metalových festivalů pod širým nebem v České republice - Masters of Rock. Festival, který v areálu vizovické likérky trval od čtvrtka, důstojně a se vší parádou zakončili vítězové Eurovision Song Contest v roce 2006, finští Lordi.

Lordi. foto: Reprofoto

Jejich vystoupení předcházely dvě z největších hudebních událostí letošního roku. Po 17 letech se na koncertní pódia vrátil Michael Kiske - legendární hlas slavných Helloween. Po letech živě vystoupila německá heavy metalová kapela Accept.

"Čekal jsem na správnou chvíli a ta nastala právě teď. Mám rád práci Dennise Warda, se kterým jsem se dal dohromady a vznikl Unisonic," řekl Kiske, proč jeho návrat na koncertní pódia trval tak dlouho. Z publika na "Masters" byla kapela nadšená.

"Zhruba 17 let jsem neměl koncert s lidmi a dnes jsem si to skutečně užil," pochvaloval si Kiske. Zároveň prozradil, že Unisonic má již asi z poloviny dokončenou desku. Vyjít by měla na počátku příštího roku.

Festival Masters of Rock ve Vizovicích

Vystoupení legendární kapely Accept přihlížel takřka plný areál vizovické likérky. To i přesto, že kapela hrála jako předposlední z celého čtyřdenního hudebního maratonu. Formaci v srpnu vychází po několika letech nové album. Fanoušci tak slyšeli jak známé hity, tak i zcela nové skladby.

Svým vystoupením dokázali dav roztleskat, na pódiu si to skutečně užívali. Lidé je odměnili velkými ovacemi.

Do Vizovic na drakaru

Podle policejních odhadů letos do areálu zavítalo na 30 000 lidí z různých koutů světa. Příští ročník možná přinese vystoupení švédských Amon Amarth, kteří mají přijet s velkou vikinskou lodí i vikinskými válečníky. O koncertu ale pořádající agentura Pragokoncert zatím jedná.

Lordi - vítězové Eurovision Song Contest v roce 2006 začali vystoupení pro mnohé až překvapivě, když nechyběly plameny a pyrotechnické efekty. Kapela v obskurních kostýmech, která je známá svými lyrickými motivy, několikatisícový dav doslova dostala. "Tak skvělou show, jsem za poslední ročníky 'Masters' ještě neviděl. Skutečná třešnička na dortu," libovali si fanoušci po skončení koncertu.

Návštěvníci, které oslovila, hodnotili Masters of Rock poměrně zdrženlivě. Většina z nich se shodla na tom, že oproti loňskému roku byl slabší a plný spíše průměrných kapel. Za opravdové hudební zážitky považovali kromě Lordů vystoupení Finky Tarji se zlínskou filharmonií a koncert švédských Sabaton. Ocenili ale i Manowar či Gamma Ray.

Autoři: ,