Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Playtvak.cz chystá nové seriály. Včetně pokračování Single Lady s Janou Plodkovou

Kultura

  19:15
PRAHA - Diváci videoportálu Playtvak.cz se letos na jaře a na podzim mohou těšit hned na tři nové seriály. V březnu spustí desetidílný seriál Vesničan s lidovým humorem a Josefem Poláškem v hlavní roli. O měsíc déle bude následovat pokračování úspěšného snímku Single Lady s Janou Plodkovou, coby Sabinou. Podzimní sezonu odstartuje ‚mamánek‘ Hipster.

Kristýna Leichtová, Jaroslav Plesl, Jana Plodková. foto: MAFRA

Vesničan

Na co se tedy můžou diváci těšit? Vesničan s hlavním hrdinou Františkem v podání Josefa Poláška přinese lehký humor a nekonečné téma prostředí českého venkova. František, ředitel velké korporátní firmy, se jednoho dne dozví o smrtí svého dědečka, a tak i o zdědění chalupy. Po nátlaku kamaráda Matouška (Alois Švehlík) se rozhodně korporaci opustit a obrátit svůj život naruby. 

František se odstěhuje na vesnici a pokouší se pokračovat v poselství svého dědy - pomáhat místním s nejrůznějšími opravami. Má to ale jeden háček. Do kutila má ale František hodně daleko. Postupem času nachází cestu k sousedce Kateřině (Lada Jelínková). Další role obsadili například Martin Myšička, Jitka Čvančarová nebo Arnošt Goldflam. 

Josef Polášek.

„Seriál Vesničan je na rozdíl od běžných internetových formátů natočen filmovým způsobem. Vyprávíme především obrazem a jedním z hlavních vypravěčů se tak stává prostředí samotné vesnice Blevice. V prostředí, kde souseda nelze jen tak vyměnit, kde křivda zůstává živá po generace a láska žije napořád v chalupě naproti,“ komentuje režisér seriálu Vesničan Tomáš Svoboda (pořad Hodinový manžel).

Single Lady 2

„Nechci tu už vidět žádný mimina. Tohle je žurnalistika, žádnej kojeňák! Jasný? Chci z tohodle mlíkem pocintanýho časáku udělat pořádný čtení!“ Jak jistě napoví slovník, dalším chystaným seriálem je Single Lady. Jana Plodková, coby prostořeká Sabina, pokračuje v druhé řadě jako šéfredaktorka. Místo ve snovém luxusním časopisu jí však obsadí kamarádka Anna (Markéta Stehlíková), takže na Sabinu zbývá redakce Máma a Mimi. Tam se potkává s těhotnou Gábinkou (Rozálie Havelková).

Chystá se seriál Single Man. Má navázat na úspěch Single Lady s Janou Plodkovou

S muži to má Sabina stále jako na houpačce. Flirtuje se svým šéfem Adamem, kterého si zahrál Jiří Vyorálek, nevyhne se ani sexu s kolegou (Michal Kern). Do života jí však vstupuje právník Jirka (Jaroslav Plesl). 

Režie se ujala, stejně jako u původní řady Single Lady, Jitka Rudolfová a produkci měla na starosti společnost Lucky Man Films.

Hipster

Tonda, 33 let, žije u rodičů. Svou lenost skrývá za bohémstvím. Potřebuje zaplatit pokutu 50 tisíc, a tak si o peníze říká svému otci. Ten mu peníze půjčí, ovšem za předpokladu, že vydrží měsíc pracovat v místní hipsterské kavárně. Bonusem za zvládnutí celé ‚mise‘ má být ještě luxusní auto.

Scénář napsali, stejně jako v případě seriálu Vesničan, společně Jan Biggles Hanzlík a Zdeněk Jecelín. 

Playtvak.cz chystá na letošní jaro kromě seriálů také další nové pořady různých žánrů. Od reality show Batůžkáři na svatební cestě přes dokument o pornoprůmyslu až po zábavné formáty, jako je Den s hvězdou, Můj Mazlíček, Chovatelé, pořad Tady straší a další.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...