Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Prima ukáže milionářům, jak žijí chudí. Pořadu Milionář mezi námi se zúčastní i Karel Janeček

Karel Janeček v přestrojení. Show Milionář mezi námi. foto: TV PRIMA

PRAHA - Televize Prima přichází s další úspěšnou zahraniční licencí. V pořadu Milionář mezi námi televize vyšle několik českých podnikatelů, aby si pod změněnou identitou zkusili život na samém okraji společnosti. První díl Prima uvede ve středu 25. listopadu ve 20:15.
  12:00

Dá se vyžít pouze s 550 korunami na týden? To na vlastní kůži zjistili lidé, kteří si na nedostatek peněz rozhodně stěžovat nemohou. Jejich pravou identitu ale nikdo v pořadu nepozná. Oni naopak poznávali mnohé -  prostřednictvím neziskových organizací poznali životy zdravotně či sociálně znevýhodněných a na konci své týdenní utajené mise ze svých peněz věnovali statisíce korun těm, kteří podle jejich vlastního uvážení pomoc potřebují. 

„Nic není nahrané. Milionáře jsme nešetřili. Museli si ten týden odpracovat a prožít. Chtěla jsem, aby byli co nejvíce napojeni na ty, kterým pomáhají. Například pan Antoš má následkem vážné autonehody komplikovanou chůzi, běžel tedy celý dobročinný závod s vozíčkářem. I když byl úplně vyšťavený, nepřiznal to,“ říká režisérka projektu Markéta Ekrt Válková

„Milionář mezi námi je projekt, který si pohrál s emocemi nejen milionářů, ale i nás za kamerou. Prožili jsme silné momenty i těžké chvíle. Ale ty nejemotivnější přicházely vždy k závěru, kdy dochází k odhalení pravé identity a předání šeků. I pro milionáře to byla obrovská satisfakce vůči lidem, které týden pozorují, a nemohou jim o sobě říct pravdu. Často tam došlo k vzájemnému napojení, najednou nehrálo roli, kdo je z jakého prostředí. Dokázali společně fungovat, mít společný humor. Ukázalo se, že všichni jsme ze stejného těsta,“ dodala režisérka. 

Pořadu se zúčastnilo sedm aktérů -  Václav Staněk (podnikatel), Simona Kijonková (zakladatelka Zásilkovny), Jiří Antoš (majitel truhlářské firmy), Lenka Hlavatá (spolumajitelka Hlavatý & Partners Consulting Group), Karel Janeček (podnikatel), Petra Plemlová (zakladatelka textilní firmy UNUO) a Martin Hausenblas (spolumajitel firmy Adler). Každému je věnován jeden díl. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!