Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Příští Star Wars natočí tvůrci Hry o trůny. Fanoušci se bojí o osud hvězdné ságy

Kultura

  17:00
DALEKÁ, PŘEDALEKÁ GALAXIE - Příštího filmu ze světa Star Wars se ujmou tvůrci Hry o trůny, nejpopulárnějšího seriálu současnosti. Potvrdila to společnost Disney. Podle některých fanoušků ale David Benioff a D. B. Weiss zničí Hvězdné války - už nebudou takové, jaké je známe.

David Benioff a D .B. Weiss foto: Reuters

Letošním devátou epizodou s podtitulem Vzestup Skywalkera sága, kterou odstartoval George Lucas dílem Nová naděje již v roce 1977, zdaleka nekončí. Další film v řadě, který dorazí do kin nejspšíe ale až v roce 2022, dostanou do péče tvůrci Hry o trůny David Benioff a D. B. Weiss. „Ten další film je jejich a víc k tomu neřekneme,“ sdělil výkonný prezident společnost Disney Bob Iger na jedné z mediálních akcí v New Yorku.

Premiéra poslední osmé řady seriálu Hra o trůny: tvůrci David Benioff (vlevo) a...
Luke Skywalker a jeho světelný meč.

Benioff s Weissem udělali ze Hry o trůny sice fenomén, ale fanoušci po celém světě nesouhlasí s tím, jakým způsobem vyprávějí příběh v poslední, osmé sérii seriálu. Podle některých v podstatě například házejí do koše příběhy jednotlivých postav, protože je prostě a jednoduše v poslední sérii utínají bez větších fanfár.

Na tvůrčí pár, kterému se neformálně přezdívá D&D (podle iniciálů křestních jmen), se na sociálních sítích snesla kritika. „D&D už zničili Hru o trůny a teď je necháte zničit ještě Star Wars? Kdo si myslel, že je tohle dobrý nápad?“ napsala na Twitter uživatelka s přezdívkou Faith

14.května 2019 v 18:05, příspěvek archivován: 15.května 2019 v 17:38

d&d have already ruined GoT now they’re gonna ruin Star Wars??? who thought this was a good idea?? i need a word

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...