Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Rock for People uvedou českou premiéru kanadských Three Days Grace

Kultura

  12:00
Pro své vůbec první české vystoupení si kanadská rockově-postgrungeová kapela Three Days Grace vybrala festival Rock for People, v jehož rámci vystoupí v pátek 5. června na hradeckém pódiu.

Three Days Grace vystoupí na festivalu Rock for People. foto: Reprofoto

Three Days Grace jsou v domovské Kanadě i Americe kapelou se stále vzrůstající posluchačskou základnou, což dokazuje přes 8 milionů fanoušků na jejich Facebooku a přes milióny zhlédnutí u videí na Youtube.

Kapela začala hrát v roce 1992 ještě pod jménem Groundswell. Po odchodu Adama Wadae Gontiera, který rozjel sólovou dráhu, se skupina přejmenovala na Three Days Grace. V současnosti hraje v sestavě: bubeník a zpěvák Neil Sanderson, basový kytarista Brad Walst a hlavní kytarista Barry Stock. Three Days Grace vydali čtyři studiová alba, dvě DVD a po celém světě prodali více jak šest milionů desek.

Kapela začala hrát v roce 1992 ještě pod jménem Groundswell. Po odchodu Adama Wadae Gontiera, který rozjel sólovou dráhu, se skupina přejmenovala na Three Days Grace. V její nynější sestavě se nachází: bubeník a zpěvák Neil Sanderson, basový kytarista Brad Walst a hlavní kytaristaBarry Stock. Three Days Grace vydali čtyři studiová alba, dvě DVD a po celém světě prodali více jak šest milionů desek.

První den festivalu, tedy čtvrtek 4. 6., na hradeckém letišti zahájí metalcoreová formace Asking Alexandria, v pátek nastoupí kromě kanadské čtveřice Three Days Grace také dlouho očekávaní Faith No More, numetaloví Limp Bizkit, Three Days Grace, Hollywood Undead nebo Red Fang. V sobotu se diváci můžou těšit na indie objev Bastille, australské Northlane nebo Dead by April. Samotný festivalový areál letos dozná několika změn a vylepšení.  Celkem se od 4. do 6. června na šesti pódiích Rock for People vystřídá zhruba 100 tuzemských a zahraničních kapel, DJs a dalších uměleckých uskupení.

Festival Rock for People je letos rozdělen na dvě části - na hradeckou, která potrvá od 4. do 6. června, naváže o měsíc později druhá letošní edice festivalu nazvaná Rock for People - Europe v Plzni v tradičním termínu festivalu od 3. do 5. července.

Rock for People

Hradec Králové (4.–6. 6. 2015)

Faith No More

Limp Bizkit

Bastille

Three Days Grace

Hollywood Undead

Asking Alexandria

Red Fang

Plzeň (3.–5. 7. 2015)

Parov Stelar

The Ting Tings

Guano Apes

Movits!

GoMad! & Monster

Bottled in England

The Inspector Cluzo

JoyCut

De Staat

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...