Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Sadomasochista z Pulp Fiction nakonec zemře, prozradil Quentin Tarantino

Kultura

  5:00
Prostřednictvím společenského magazínu Empire odpovídal oscarový režisér Quentin Tarantino na dotazy svých fanoušků a rozhovor nyní koluje po internetu. Tarantino vysvětlil například to, kde se vzala postava muže v sadomasochistickém oblečku ve sklepní scéně filmu Pulp Fiction. Tato otázka pálila fanoušky kultovního filmu roky.

Uma Thurman ve filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí foto: Reprofoto

Letos je to 26 let od premiéry filmu Pulp Fiction, snímku, jenž naplno ustanovil Quentina Tarantina jako režiséra a scenáristu první kategorie. Jednou z velmi výrazných postav příběhu je podivný zjev (Stephen Hibbert) v sadomasochistickém oblečku žijící ve sklepě zastavárny. Fanoušci filmu si dlouhé roky lámou hlavu s tím, a koho jde a jak vlastně nebožák, kterému dá Butch (Bruce Willis) v závěru scény pěstí, skončil.

Režisér filmů jako Kill Bill, Osm hrozných, Pulp Fiction, Nespoutaný Django při...
Jason Bailey: Pulp Fiction. Kompletní historie mistrovského díla Quentina...

„Ve filmu se to tak neodehraje, ale když jsem to psal, věděl jsem, že ten člověk po Butchově ráně zemře. Pěst ho omráčila a on se udusil na obojku,“ vysvětlil Tarantino s odkazem na to, že postavu připoutal Zed (Peter Greene) na obojek v rámci sadomasochistických hrátek. 

Režisér vysvětlil i to, kde se postava vzala: „Co se týče jeho historie, šlo o nějakého pobudu nebo stopaře, kterého Zed s Maynardem (Duane Whitaker) před sedmi lety někde nabrali. Celou dobu ho trénovali, takže se z něj stala perfektní oběť.“

Samotný článek s Tarantinem v magazínu Empire vyšel sice už v polovině loňského roku, ale doteď existoval jen v tištěné verzi. V rámci oslav 30 let Empire se společnost rozhodla rozhovor zveřejnit spolu s několika dalšími filmovými články.

Autor: