Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Severská hvězda Mads Mikkelsen útočí na diváky ze znovu otevřených kin

Rytíři spravedlnosti foto: Film Europe

Dánský herec Mads Mikkelsen se konečně vrací na velká plátna kin. Kromě oceňovaného snímku Chlast a fenomenálního, nejen hereckého, výkonu Mikkelsena se diváci mohou těšit na jeho pátou spolupráci s režisérem Andersem Thomasem Jensenem v dánské černé komedii Rytíři spravedlnosti.
  16:00

Nejnovější film v hlavní roli s Madsem Mikkelsenem, Rytíři spravedlnosti, je další úspěšný snímek známého dánského režiséra Jensena, který je v oblasti černých komedií ve svém živlu. Kromě Mikkelsena k sobě přizval další herce, se kterými tvoří sehraný tandem, aby natočil další nezapomenutelnou černou komedii o tom, že náhody mají svůj smysl a konspirační teorie vládnou světu.

Herec Mads Mikkelsen na evropské premiéře filmu Star Wars: Rogue One. Ve filmu...
Jeden z letošních porotců, herec Mads Mikkelsen, pózuje pro fotografy na...

Voják Markus se po tragickém úmrtí manželky vrací domů, aby se postaral o svou dospívající dceru. Byla to však nešťastná náhoda, nebo za její smrtí stojí strůjce? Tato severská bláznivá symfonie je silným návratem Jensena do role režiséra, od které odběhl k nezapomenutelným scenáristickým počinům, jako například pravdivý příběh Vidíš měsíc, Danieli.

Oceňovaný Chlast

Divácký miláček Mikkelsen minulý rok zazářil také ve snímku Chlast režiséra Thomase Vinterberga o čtyřech přátelích, kteří testují teorii, že každý by se měl rodit s určitou dávkou alkoholu v krvi. Film, jenž sbíral ocenění všude, kde se dalo – mezi nimi i například sošku za nejlepší mezinárodní film na Oscarech, či čtyři ocenění na Evropských filmových cenách. Opilou jízdu diváci stihli pouze v rámci přehlídky Be2Can, poté se snímek přesunul do virtuálního kinosálu na Edisonline a #kinaspolu. Nyní je však příležitost si Chlast znovu užít na velkém plátně.

Do dna. Dějepisář Martin (Mads Mikkelsen) a jeho studenti.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...