Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Superman jako nejhorší padouch. Horor BrightBurn nabídne odvrácenou tvář superhrdinství

Kultura

  6:00
Co se stane, když pár nalezne opuštěné díte se superschopnostmi a začne ho vychovávat jako své vlastní? Podle komiksového nakladatelství DC vznikne Superman, největší hrdina ze všech. Podle Jamese Gunna (Strážci Galaxie, Úsvit mrtvých) se zrodí nezastavitelná bestie s touhou zabíjet. Snímek má českou premiéru naplánovanou na 23. května 2019.

Z tohohle dítěte žádný Superman nebude. Snímek BrightBurn (2018). Režie: David Yarovesky. foto: Sony Pictures Entertainment

Elizabeth Banksová a David Denman hrají pár, který na poli najde malé opuštěné dítě. Jenže capart není žádný kladný hrdina a záhy se obrátí proti svým novým rodičům a klidně i proti celému světu, pokud to bude potřeba. 

Jedna, dvě, bubák jde. Pod hororovým seriálem Haunted od Netflixu je podepsán český režisér

Režise snímku se ujal David Yarovesky (Hell Hath no Fury, The Hive). Jinak je ale film projektem bratrů Gunnových. Mark a Brian Gunnovi napsali scénář a James Gunn, nejznámější ze tří sourozenců, je hlavním producentem snímku. 

Diváci ve filmu uvidí Elizabeth Banskovou (Tři dny ke svobodě, Huger Games), Davida Denmana (Puzzle, Dárek), Meredith Hangerovou (Iracionální muž, Za láskou do Paříže) a Matta Jonese (Konečně doma, Na okraji pouště). 

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...