Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Švédská akrobatka s hadím tělem uvede v Praze své první sólové představení

Kultura

  16:00
S tělem hadí ženy a humorem Pippi dlouhé punčochy. Tak přezdívají světoznámé švédské akrobatce Mandě Rydmanové, která vyniká především ve vzdušné a pozemní akrobacii. Její doménou je akrobacie na kruhu a laně, vystoupení zpestřuje také nápaditými choreografiemi, kdy tělo ohýbá až do nemožných úhlů.

Švédská akrobatka s hadím tělem vystoupí v Praze foto: Jatka78

Utržené vazy, operace, spáleniny. Akrobaté z La Putyky ukazují divadelní bolest

Jatka78 chystají přehlídku světové akrobacie. Každý měsíc v Pražské tržnici vystoupí jedna zahraniční hvězda či soubor. Právě březen bude patřit úžasné Rydmanové z berlínského souboru Analog, který se u českých diváků těší mimořádné oblibě. Rydmanová bývá přirovnávána k hadí ženě, ve vystoupení Semaphore mladá umělkyně přidává také brusle, které kombinuje s kruhem a vytváří nečekané kreace a humorné situace. 

Její doménou je akrobacie na kruhu a laně, vystoupení zpestřuje také nápaditými...
S tělem hadí ženy a humorem Pippi dlouhé punčochy. Tak přezdívají světoznámé...

Jatka78 exkluzivně uvedou první sólový projekt této umělkyně. Podkladem pro jeho námět bylo setkávání se s publikem z celého světa, které akrobacie nenechává chladnými, a vždy má připraveno řadu zvídavých otázek, protože se o představení touží dozvědět více.

Manda Rydmanová

Manda Rydmanová vystudovala Státní cirkusovou školu v Kyjevě a prestižní Codards v Rotterdamu. Na profesionální bázi vystupuje již od svých 17 let, kdy byla poprvé obsazena do jazzové opery Porgy & Bess. Od této doby vystupovala po celém světě. Čeští diváci Mandu znají především z představení Finale souboru Analog. Mezi její další show patří Limits (Cirkus Cirkör), ID (Cirque Eloize) či Gynoïdes Project (Cirkus Perspektiv).

Autor: