Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Těhotenská aplikace i posedlý robot. Nová série Černého zrcadla servíruje další porci dystopie

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - Tři epizody, tři nové příběhy pro technologické skeptiky. Černé zrcadlo se na obrazovky vrátí v páté sérii. Seriál bude mít premiéru 5. června.

Seriál Černé zrcadlo (2011-). Tvůrce: Charlie Brooker. foto: NETFLIX

Populární televizní sci-fi dílko Černé zrcadlo se vrací s novou třídílnou sérií. Charlie Brooker, autor seriálu, je pro mnohé vizionářem, protože řada věcí, které v minulých sériích předpověděl, se opravdu stala. „Charlie Brooker má asi křišťálovou kouli. Všechno, co napsal, v ní musel vidět,“ okomentovala situaci herečka Sinead Matthewsová. V první sérii byly například představeny kontaktní čočky s vestavěnou kamerou. Právě takové čočky koncem minulého roku společnost Samsung.

Seriál Černé zrcadlo (2011-). Tvůrce: Charlie Brooker.
Seriál Černé zrcadlo (2011-). Tvůrce: Charlie Brooker.

Pátá série přišla se zdržela a to kvůli jedné z epizod minulé série, interaktivní Bandersnatch. V této epizodě diváci mohli přímo zasahovat do děje a díky tomu dojít do jednoho z hned několika různých konců. 

Pátá série bude mít po vzoru první a druhé pouhé tři díly. Jejich názvy jsou Kousíčky (Smithereens), Rachel, Jack a také Ashley (Rachel, Jack and Ashley too) a Útočící zmije (Striking Vipers). 

V příběhu Rachel, Jack a také Ashley si zahrála zpěvačka Miley Cyrusová. Ta v televizní talkshow odhalí svou vlastní robotickou verzi. Každý fanoušek tak může mít kousek svého idolu doma! Jenže něco není v pořádku. Vypadá to, jako kdyby ten robot žil vlastním životem...

V epizodě Kousíčky hraje Andrew Scott řidiče taxislužby. Jednoho dne ale musí cestou na letiště jet zkratkou. Na svého pasažéra dokonce vytáhne zbraň! Co se to s ním děje? Odpověď může skrývat nahrávka, která mu z ní z autorádia... 

V epizodě Útočící zmije figuruje multimediální aplikace na těhotenství. To, co má pro pár znamenat vytouženého potomka, nakonec přinese jen a jen problémy. To by to totiž nebylo Černé zrcadlo.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...