Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Televizní tipy na 19. březen: Básníci, láska za protektorátu i život s nejznámější gorilou

Kultura

  5:00
PRAHA - Jak zahnat dlouhou chvíli v domácí karanténě díky televizi? Server Lidovky.cz Vám nabízí několik tipů.

Pavel Kříž a David Matásek v komedii Jak básníci přicházejí o iluze (1984). foto: Reprofoto

Jako vejce vejci (1996)
Nova Cinema, 13:45

Stavební inženýr Doug (Michael Keaton) je pořád v jednom kole. Nejvíc tím trpí jeho starostlivá manželka (Andie MacDowellová), na kterou Doug nemá vůbec žádný čas. Je jen otázkou času, kdy to jeden z nich nevydrží. S netradičním řešením přijde doktor Leeds - zkusí Douga naklonovat! Tímhle způsobem stihne vše, no ne? Problémem je, že každý z klonů je úplně jiný než originál. Čím více kopií přibývá, tím větší problémy jsou na světě.
Proč sledovat: Zcela oddechová komedie s dvojicí výborných herců v hlavních rolích. Snímek natočil Harold Ramis, který se sedm let předtím podepsal pod kultovními Krotiteli duchů

Moja (2015)
ČT2, 16:55

Příběh nejslavnější české gorily.  Chovatel Marek Ždánský v této netradiční „road-movie“ poutavě vypráví o životě s inteligentním primátem. Jádro dokumentárního filmu je výprava do španělské Zoo Cabarceno, kde dnes Moja žije. Pozná svého ošetřovatele? 
Proč sledovat: Krásný dokument, při kterém možná i slza ukápne. 

Jak básníci přicházejí o iluze (1984)
Prima Max, 20:00

Ten Štěpán Šafránek (Pavel Kříž) si prostě nedá říct! Už zase plete hlavu studentkám medicíny. Tentokrát se diváci seznámí i s novými Štěpánovými spolužáky, Honzou Antošem z Kolína, Moravákem Venošem a černochem Numirou Cassou Thombem, alias Mirečkem. 
Proč sledovat: Tohle snad nikdy neomrzí. 

Protektor (2009)
ČT2, 22:00

Manželé Hana a Emil. Ona je herečka, on rozhlasový reportér. Jejich cesty se ale během nacistické okupace začnou ubírat docela jiným směrem. Se vším ještě více zamotá atentát na řísšksého protektora. Riskantní hra o kariéru, cit, lidskou důstojnost a nakonec o život v temných časech Protektorátu.
Proč sledovat: Jedno z nejoceňovanějších děl režiséra Marka Najbrta.  Snímek si v roce 2009 odnesl rovnou sedm Českých lvů. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!