Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Přes 800 tisíc nespokojených fanoušků Hry o trůny podepsalo petici. Předělejte závěrečnou sérii, vyzývají HBO

Kultura

  16:59aktualizováno  17. května 15:40
Praha - Internetovou petici za předělání závěrečné osmé řady nejdražšího seriálu všech dob Hra o trůny ke čtvrtečnímu dni podepsalo více než 800 tisíc zklamaných a naštvaných fanoušků. Jsou nespokojeni s vývojem a celkovým provedením série a volají proto po schopnějších scenáristech. Pozor, text obsahuje vyzrazení části děje.

Emilia Clarkeová v roli Daenerys Targaryen foto: HBO

Příští Star Wars natočí tvůrci Hry o trůny. Fanoušci se bojí o osud hvězdné ságy

Uniknout jakýmkoliv zmínkám o veleúspěšném seriálu Hra o trůny je poslední dobou vskutku oříšek, ledaže se člověk odstřihne od svodů internetu. Skalní fanoušci po celém světě teď netrpělivě očekávají finální díl konečné osmé série, který vyjde v neděli večer.

Přesto diváci nejsou spokojení s vývojem postav i celého příběhu. Na severu Change.org vznikla před šesti dny divácká petice v reakci na odvysílaný čtvrtý díl „Poslední Starkové“, který měl u diváků rozporuplnou odezvu, píše server Insider. Nespokojení fanoušci tedy začali podepisovat ještě před aktuálně odvysílaným dílem „Zvony“, který kvůli dramatickým a podle některých diváků nelogickým zvratům a koncům dlouho rozvíjených dějových linek strhl ještě větší vlnu kritiky.

„Seriál si zaslouží poslední řadu, která dává smysl,“ píší autoři petice a vyzývají společnost HBO, aby situaci napravila přetočením závěrečných dílů.

Divákům vadí mimo jiné to, že se během sedmi sérií se snažil seriál budovat image královny Daenerys Targaryen jako ochránkyně slabých. V posledních pěti dílech ji však viděli ve zcela v jiném světle - nakonec i jako tyranku, která neváhá pro dosažení svého cíle vypálit hlavní město kontinentu plné nevinných lidí, včetně dětí.

Podle nespokojených diváků šlo o neodůvodněný charakterový obrat, což se promítlo i do internetového hodnocení, na databázi Rotten Tomatoes dali dílu „Zvony“ pouze 47 %.

Podle serveru Insider je však nepravděpodobné, že by HBO osmou sérii předělala. Na vizuálně opulentní zpracování každé epizody z poslední řady totiž televize HBO dala v průměru 15 milionů dolarů (asi 345 mil. korun).

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...