Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

V Trutnově začala výstava 40 jazzových fotografů

Kultura

  7:00
TRUTNOV - Ve výstavních prostorách trutnovské radnice se koná výstava snímků čtyř desítek profesionálních jazzových fotografů z celého světa nazvaná Jazz World Photo.

Výstava jazzových fotografů Jazz World Photo v Trutnově foto: ČTK

Na výstavu naváže předsunutý koncert letošního 15. ročníku festivalu Jazzinec 2013. Výstava přibližuje snímky fotografů z různých zemí. "Jejich vášní je jazz, jehož prchavé okamžiky a vypjaté emoce se snaží zachytit svými objektivy," uvedl dramaturg festivalu Tomáš Katschner.

Každý z autorů je na výstavě zastoupen jedinou fotografií. K vidění je zde i snímek Chicka Corey, za který Pavel Korbut získal od Jazz Journalist Association ocenění Fotografie roku 2012. Expozice bude otevřena do 15. února.

Výstava jazzových fotografů Jazz World Photo v Trutnově

Součástí doprovodného programu festivalu Jazzinec budou i další dvě výstavy, od 21. února to bude přehlídka snímků Pavla Váchy z 60. let nazvaná Jazzové vzpomínky, od 25. dubna ji vystřídá výstava Tóny jazzu trutnovského fotografa Jaroslava Jirmana.

Jazz v popu i v písničkářství

Festival Jazzinec, který se v Trutnově koná od roku 1999, nabízí možnost seznámení se současným hudebním děním napříč všemi žánry. "Jako protiváhu modernímu a swingujícímu jazzu uvádí aktuální počiny z domácí nemainstreamové scény, ale i přesahy do oblasti kvalitní popmusic, zahraniční world music a moderního písničkářství," uvedl Katschner.

V letošním programu vystoupí v Trutnově od února do dubna například Frank Gambale High Nature Trio, Erik Truffaz Quartet či mladá písničkářka Anna Aaron a další.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...