Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Vůně benzínu a spálených gum naživo. Série Rychle a zběsile jako moderní divadlo

Kultura

  6:00
USA - Universal Pictures, vlastníci série Rychle a zběsile, oznámili projekt Fast and Furious LIVE. Má jít o živou motoristickou a kaskadérskou show, která vyrazí na turné po světě. Zatím nejsou oznámená konkrétní místa, takže není jasné, jestli dorazí i do Česka.

Rychle a zběsile 7 foto: Reprofoto

Ambiciózní projekt se má rozběhnout od ledna 2018 a stojí za ním lidé, kteří mají na svědomí motoristickou show Top Gear Live. Ta v červnu 2014 zavítala i do pražské O2 arény. „Cílem je přenést fanoušky do těch nejpamátnějších scén z filmů a ukázat některé z těch adrenalinových kaskadérských kousků, kterými se série proslavila,“ píše se ve vyjádření Universal Pictures. Společnost se snaží expandovat značku Rychle a zběsile i mimo plátna kin.

Rapper Khalifa na premiéře filmu Rychle a zběsile 7.
Herec Fonda se svou Margaret DeVogelaere na premiéře Rychle a zběsile 7 v...

V českých kinech vede Rychle a zběsile 7, stíhá ho Ovečka Shaun

Lidé z zapojení do projektu velmi věří v jeho úspěch. „Fanoušci zažijí vše, co na sérii milují a tahle show je přemístí přímo do centra dění,“ sdělil v tiskové zprávě k projektu ředitel rozvoje značky pro společnost Universal Vince Klaseus. „Fast and Furious LIVE redefinuje žánr živých show stejně, jako samotná značka Rychle a zběsile redefinovala akční filmový žánr,“ dodává Klaseus.“Tohle bude největší a nejlepší živá automobilová show v historii,“ vyjádřil se k projektu James Cooke-Priest, producent týmu Brand Events, kteří stojí za výše zmiňovanou Top Gear Live.

Snímek Rychle a zběsile 8 má českou premiéru 13. dubna.

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...