Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Na obrazovky se vrátí hlasatelky, už je známý program. Co uvidí senioři na novém kanálu ČT 3

Logo ČT 3. foto: Česká televize

Praha - Nová stanice České televize bude alternativou zaměřenou na seniory zůstávající kvůli pandemii doma. Zahrne oblíbené seriály, nostalgické komedie i tematické pořady a nový lifestylový magazín. Poprvé po letech se na obrazovky vrátí hlasatelky.
  11:25

Podle informací od České televize se vysílání nového kanálu ČT 3 bude opírat o tři pilíře. V devět hodin ráno a dále i ve tři a pět hodin odpoledne stanice přinese tematické magazíny plné praktických rad pro život v karanténě. Polední zpravodajský blok bude ČT 3 sdílet s ČT 24. 

Po zbytek dne budou diváky bavit archivní seriály, filmy a záznamy koncertních vystoupení a estrádních show. Vše v odlehčeném duchu. Celým programem televize budou v roli hlasatelek provádět moderátorky pořadu Sama doma Lucie Křížová, Jana Havrdová nebo Martina Hynková Vrbová.

Česká televize na novém programu nabídne například Elišku a její rod, jeden z prvních seriálů Jaroslava Dietla. Dále oblíbenou „interaktivní podívanou“ Rozpaky kuchaře Svatopluka nebo seriál Byli jednou dva písaři.

Bouvard a Pécuchet, nerozluční kamarádi a hlavně dva písaři. Oblíbený seriál s Horníčkem a Sovákem je v programové nabídce ČT 3.

Diváci dostanou možnost osvěžit si znalosti historie v pořadu O poklad Anežky České. Zábavné estrády budou reprezentovat hlavně Horníčkovy Hovory H po dvaceti letech. Doplní je Divadélko pod Věží nebo Zajíc v pytli. 

Nově vzniklý magazín z praktickými radami dostal název Život na třetí. Jeho obsahem bude informační i lifestylový servis, od návodů k domácímu cvičení a dalšího trávení volného času až po praktické rady.

Jak naladit ČT 3

Program ČT3 bude možné naladit již od pátku 20. března od 12 hodin v terestrickém vysílání, a to v novém vysílacím standardu DVB-T2. Do startu vysílání se bude na obrazovce objevovat statická grafika. V satelitním i kabelovém vysílání bude program rovněž dostupný, k dispozici bude dle možností jednotlivých operátorů, avšak s co nejkratším prodlením. V pozemním příjmu se program objeví v nabídce buď automaticky (při zapnuté funkci automatické aktualizace, kterou disponuje velké množství přijímačů i set top boxů), nebo jej bude potřeba naladit manuálně – diváci se mohou obracet pro pomoc na Divácké centrum České televize. Dle možností jednotlivých operátorů se program objeví automaticky také těm, kdo přijímají televizní vysílání přes satelit nebo přes kabel.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!