Důvod je jednoduchý. Ve všech bavorských restauracích je od prvního ledna zakázáno kouřit. Navíc odpadlo dosavadní omezení pro vývoz levných českých cigaret.
Hosté v českých hospodách se podobného zákazu jako v Bavorsku bát nemusejí a nadále vyfukují dým ze svých úst ostošest. „Prakticky každý, kdo přijede z Německa, hned žádá popelník,“ potvrzuje servírka z restaurace Lev v Aši Ivana Helmová.
Podobné zkušenosti mají i další restaurace v česko-bavorském příhraničí. „Už u vchodu se němečtí hosté ptají, zda se u nás smí kouřit,“ říká provozní restaurace Slavie v Železné Rudě Helena Tenglerová.
Němci jsou prý z hlediska kouření mnohem bezohlednější než Češi, protože zcela běžně kouří i v přítomnosti svých dětí. „Proto máme v polovině restaurace nekuřácký provoz. V kuřácké části pak funguje účinná pračka vzduchu,“ dodává Tenglerová.
Hosté v českých hospodách se podobného zákazu jako v Bavorsku bát nemusejí a nadále vyfukují dým ze svých úst ostošest. „Prakticky každý, kdo přijede z Německa, hned žádá popelník,“ potvrzuje servírka z restaurace Lev v Aši Ivana Helmová.
Podobné zkušenosti mají i další restaurace v česko-bavorském příhraničí. „Už u vchodu se němečtí hosté ptají, zda se u nás smí kouřit,“ říká provozní restaurace Slavie v Železné Rudě Helena Tenglerová.
Němci jsou prý z hlediska kouření mnohem bezohlednější než Češi, protože zcela běžně kouří i v přítomnosti svých dětí. „Proto máme v polovině restaurace nekuřácký provoz. V kuřácké části pak funguje účinná pračka vzduchu,“ dodává Tenglerová.
Další podrobnosti si přečtěte ve středečním vydání deníku |