Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Baldwin odmítl před soudem vinu za neúmyslné zabití při natáčení filmu

Alec Baldwin (New York, 31. ledna 2023) foto: Reuters

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021.
  7:28

Soudní porota v americkém státě Nové Mexiko pětašedesátiletého herce obvinila kvůli incidentu, který se odehrál při natáčení nízkorozpočtového filmu v lokalitě poblíž města Santa Fe.

Baldwin zde 21. října 2021 vystřelil ze zbraně, v níž byl ostrý náboj. Předtím mu však bylo sděleno, že zbraň není nebezpečná. Dvaačtyřicetiletá kameramanka Halyna Hutchinsová přišla o život a osmačtyřicetiletý režisér Joel Souza utrpěl zranění ramene.

26. dubna 2022

Baldwin měl ve středu absolvovat slyšení před soudem. Podle agentury AFP se však nedostavil, místo toho jeho obhájci doručili dokument, v němž trvá na své nevině.

Herec tvrdí, že před výstřely nestiskl spoušť, což původně uznala a prokuratura a první obvinění stáhla. V lednu však přišlo obvinění nové, které se opírá o závěry nezávislých forenzních expertů. Podle nich nebyla zbraň upravena tak, aby vyšel výstřel bez stisknutí spouště. Herec tedy při manévrování s revolverem musel při nácviku scény stisknout spoušť, aby střela ze zbraně vyšla, tvrdí experti.

Baldwinovi v případě odsouzení hrozí 18 měsíců vězení, uvedla AFP. Obžalobě z neúmyslného zabití čelí také Hannah Gutierrezová-Reedová, jejímž úkolem bylo při natáčení dohlížet na bezpečnost zbraní a která podobně jako Baldwin dříve uvedla, že se cítí nevinná.

27. dubna 2022

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...