Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Barbarské kousky v televizi. Seriál od Amazonu převypráví Conanovy začátky

Kultura

  16:00
LOS ANGELES - Naostřete sekery! Společnost Amazon připravuje natáčení seriálu s Barbarem Conanem. Seriál, o který se postará také režisér Hry o trůny, bude již druhou velkou fantasy značkou od Amazonu. Otazník ale stále visí nad třetím pokračováním původní filmové ságy s Arnoldem Schwarzeneggerem.

Arnold Schwarzenegger v roli Barbara Conana foto: Reprofoto

Seriál hodlá převyprávět celý počátek legendárního barbara. Narozdíl od kultovních filmů s Arnoldem Schwarzeneggerem se seriál bude co možná nejvíce držet knižní předlohy od Roberta E. Howarda.

Tvůrcem seriálu bude Ryan J. Condal (Kolonie, Herkules). O scénář se postará Warren Littefield (Fargo, Příběh služebnice). Seriál bude režírovat Miguel Sapochnik, který pro HBO natočil hned několik dílů Hry o trůny. Zatím není jasné, kdo ztvární titulního bojovníka.

Schwarzenegger se vrací. Jako Barbar Conan

Již od roku 2012 se také mluví o snímku Conanova Legenda (The Legend of Conan). Třetí pokračování původní filmové Conanovské ságy je ale pro fanoušky stále velkou neznámou. Projekt byl v průběhu let střídavě obnovován a rušen. Roli Conana si měl znovu zahrát Arnold Schwarzenegger, ale on sám později oznámil, že se tak nestane. Film, který měl být již dávno hotový, se navíc měl natáčet v České republice. Současný stav snímku není znám.

Společnost minulý rok zakoupila za více než 4 miliardy korun práva na svět Pána prstenů. Conan je tak již druhým lákadlem Amazonu pro milovníky fantasy.

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...