130 let

Diskuze

Minulost buď zlehčujete, nebo vytěsňujete, říká režisérka Hollandová

Film Hořící keř získal 14 nominací na Českého lva jen pár dní poté, co do kin vstoupil dokument o jeho autorce: Návrat Agnieszky H., který měl premiéru v den výročí upálení Jana Palacha. Jak Agnieszka Hollandová vidí Čechy, jaký má vztah k minulosti a co pro ni znamená hrdinství?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

24. 1. 2014 10:44
Budoucnost taky zlehčujeme a vytěsňujeme vrámci humanismu a

multikultismu. Je třeba aby nějaký český režisér natočil nepřibarvený film o Walesovi, solidaritě a pádu polské elity u Smolenska.

Studujeme a hrabeme se v minulosti a  žádné poučení si nebereme pro součastnost a buducnost. Evropské národy vymírají, přitom je vysoká nezaměstnanost, příliš důchodců, príliš imigrantů, Muslimů, Romů...Nastáva důchodová reforma v ČR, imigrační reforma v Kanadě, v Británii...Kdy bude Muslo a Roma reforma?

Dnešní době se již fanatici neupalují, ale rovnou vyhazují výbušninami s cílem vzít, co nejvíce lidí sebou. Vyhrožují olympijským hrám.

Je fakt potěšitelné, že v Tibetu mají 100 mnichů Palachů a vysledek? Dalajláma putuje po světě a nic se neděje, vlastně vyvěšují se tibetské vlajky, ale nikdo si to s Čínou rozdat nechce. Na kritiku lidských práv je Česko s jeho rasizmem k Romům.

0 0
možnosti
FR

23. 1. 2014 15:05
pravda bolí

paní agneska má bohužel pravdu, jak některé z příspěvků soudruhů dokládají. je to smutné a pokud se tento národ nepostaví čelem ke svým dějinám, je část národa jen za duševního chudáka. soudruzi, dějinám neutečete.

fr signatář "pamfletu", jak jste to nazývali vy, ch77

0 0
možnosti

23. 1. 2014 22:42
Re: pravda bolí

Stavět se čelem k dějinám a filmovat mýty o věcech, které se ve skutečnosti staly úplně jinak, je rozdíl. Na propagandistické snímky jsem citlivý a nelíbil se mi ani Gottwald se Štepničkou svého času, Rodáci, nebo Okres na severu. Nebyl jste zrovna vy, kdo nad nimi plesal?

0 0
možnosti

23. 1. 2014 7:09
... nebo se dá taky přibarvovat

, jak to dělá Agněška.

0 0
možnosti
FL

F. Lesniak

23. 1. 2014 8:43
Re: ... nebo se dá taky přibarvovat

A kdyby jen ona. A co se tak podívat na současnost, jak bývalí polští žoldáci bojují na straně teroristů v Sýrii. Kdy o tom Agněša natočí film?

0 0
možnosti