Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

ČT odvysílá jeden z nejlepších seriálů poslední doby House of Cards

Kultura

  15:19
PRAHA - Česká televize na veletrhu v Cannes získala práva na tři natočené a čtvrtou připravovanou sérii seriálu z prostředí nejvyšších pater americké politiky House of Cards. Seriál získal několik cen Emmy a Zlatých glóbů.

House of Cards foto: wikimedia.org

Mezinárodní televizní veletrh v Cannes patří k největším akcím svého druhu v Evropě. „Pro Českou televizi je to jedinečná příležitost, jak vybírat pro diváky nejkvalitnější projekty zahraniční produkce a zároveň prezentovat svoje pořady velmi různorodé skupině vysilatelů,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Černá obrazovka místo Ligy mistrů. O2 si vymohla zákaz pro ostatní televize

Televize také získala práva na projekty severské a britské produkce, například dánské politické drama Vláda či třetí sérii kriminálky Most. Z Cannes ČT přiváží i novou řadu historického cyklu V kruhu koruny či pokračování osudů zakladatele luxusního obchodního domu Pan Selfridge. „Zkrátka nepřijdou ani milovníci filmů, pro něž jsme nakoupili více než sto třicet titulů. Od klasických, jakými jsou Absolvent, Vlasy nebo Modrý samet, až po tituly pro artového diváka, snímky Kaos, Nostalgie nebo filmy Jeana Luca Godarda,“ řekl ředitel programu Milan Fridrich.

Diváci ČT art se rovněž uvidí dokument připomínající stoleté výročí narození Edith Piaf, šestidílnou sérii Život Leonarda Da Vinciho a dvoudílný záznam z koncertu Stinga v Berlíně. ČT art také 30. října odvysílá baletní gala u příležitosti zakončení letošní výstavy Expo z milánské La Scaly.

České pohádky táhnou

Česká televize na veletrhu v Cannes rovněž představila vlastní produkci, poprvé společně se slovenskou veřejnoprávní televizí. „Zahraniční vysilatelé tradičně oceňují hranou dětskou tvorbu, nejvíce zaujaly Princezna a písař a Malý pán. Očekávané jsou už také nové pohádky, které Česká televize připravuje na Vánoce. Ze seriálové tvorby je nicméně favoritem Labyrint Jiřího Stracha, o který se zajímají televize ve Francii, Itálii nebo Turecku. O samotný formát toho seriálu pak projevily zájem i společnosti ze Spojených států,“ uvedl výkonný ředitel obchodu Hynek Chudárek.

Česká televize vedle aktuální tvorby nabízela pořady ze zlatého fondu. Do Slovinska například prodala všechny epizody seriálu Nemocnice na kraji města. Portugalsko zase projevilo zájem o snímky Americké dopisy, Odcházení nebo cyklus České století, dodala ČT.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč