Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Co následuje po smrti? Odpověď hledá dokumentární cyklus Přežít svou smrt

Dokumentární série Přežít svou smrt. foto: Netflix

LOS ANGELES - Je možné, že by existoval posmrtný život? Nová šestidílná dokumentární série oceňovaného filmaře Rickiho Sterna předloží před diváka důkazy pro i proti.
  16:30

„V době, kdy je náš svět svědkem tolika úmrtí doufám, že můj dokument pomůže každému, kdo se zamýšlí nad nedávnou ztrátou někoho blízkého,“ prohlásil režisér Ricki Stern (Reversing Roe, Bostonský maraton: Atentát). Naráží tím na zvyšující se počet obětí během současné koronavirové epidemie. 

Dokumentární série Přežít svou smrt.
Dokumentární série Přežít svou smrt.

Dokument je založen na hloubkových rozhovorech s vědci, odborníky, ale i věštci nebo médii tvrdícími o sobě, že dovedou hovořit s duchy. Je na každém z diváků, aby si z rozhovorů obraz o možné existenci života po smrti udělal sám. 

Celý dokument vznikl podle knihy Surviving Death: A Journalist Investigates Evidence for an Afterlife (Přežít svoji smrt: žurnalistický důkaz o existenci posmrtného života) vydané v roce 2017 (česky nevyšla). Její autorkou je známá publicistka Leslie Keanová. 

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...