Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Comic-Con Prague: Home Edition v neděli nabídne on-line program na třech pódiích

Festival popkultury Comic-Con. Mezi návštěvníky nechyběli ani cosplayeři, se kterými se návštěvníci s oblibou fotografovali. Program byl plný přednášek a chodby přecpané fanouškovskými obchody s předměty z jejich oblíbeného filmu či seriálu. Nechyběla ani místnost na hraní počítačových a deskových her. foto: Michal TurekMAFRA

Praha - Akce Comic-Con Prague: Home Edition, která je náhradou za posunutý Comic-Con Prague, v neděli nabídne on-line program na třech pódiích. Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy v žánru sci-fi, fantasy a hororu, se uskuteční letos od 15. do 17. října v pražském O2 universum. Termín pořadatelé vzhledem k pandemické situaci přesunuli již potřetí.
  7:23

Gimli, Hellboy nebo Noční král. V Praze začíná festival popkultury Comic-Con

Organizátoři připravili pro fanoušky zklamané z nutnosti dalšího přesunu akce na neděli  program s bonusovým obsahem. Pro majitele vstupenek na Comic-Con Prague 2021 je Home Edition zdarma.

Comic-Con Prague: Home Edition zahájí v 16:00 na prvním pódiu dýdžej Roxtar a Mikoláš Tuček. Na této scéně se uskuteční mimo jiné besedy s herci Predragem Bjelacem a Davidem Nyklem nebo setkání se spisovatelem Tadem Williamsem. 

Druhé pódium nabídne pořad Česká stopa v Hollywoodu s tvůrcem speciálních efektů Jiřím Kilevníkem. Petr Čáslava zde v pořadu Deskofobie představí stolní hry a Pavel Soukup ml. s Markem Dobešem pohovoří o tom, jak režírovat hororové filmy. Fanouškovská stage přivítá mezi dalšími také Jana Kotouče, Lívii Hlavačkovou a Michaelu Merglovou v pořadu Jak být úspěšným spisovatelem za 10 let a méně.

Všichni zlatníci jsou asi židé. Marvel se musel omluvit za antisemitskou slovní hříčku v komiksu

Nově účast na říjnovém Comic-Conu potvrdil mezi jinými herec Ray Stevenson, známý z filmů Král Artuš, trilogie Thor nebo seriálů Řím a Dexter. Už dříve potvrdil účast Christopher Lambert, kterého fanoušci znají především díky rolím Connora MacLeoda ve filmové sérii Highlander a lorda Rydena ve filmu Mortal Kombat. Podrobnosti o festivalu jsou na jeho webu www.comiccon.cz .

Comic-Con Prague vychází ze zahraničního konceptu, který má za sebou půlstoletou historii. První taková akce se konala v USA v roce 1970. Na první ročník tuzemského setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih dorazilo loni do pražského O2 universum 23 000 návštěvníků. .

Autor: