Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Na co do divadla

Dejvické divadlo uvádí Ondříčkovu hru. Kde je ta ryba? je černá komedie, která odhaluje temno v lidských duších


Ondříčkova menažerie. Pavel Šimčík, Simona Babčáková, Jaroslav Plesl, Anna Fialová, Václav Neužil a Antonie Formanová. | foto: Alena Hrbková

Premium Recenze
Nová hra Davida Ondříčka Kde je ta ryba?, kterou si také zrežíroval v Dejvickém divadle, příjemně překvapí z několika důvodů. Vnějškově se jeví jako bláznivá až fantasmagorická férie, ale když se divák zamyslí, zjistí, že v ní najde i výmluvnou zprávu o účtování se životem. A kromě toho přichází s originálním černým humorem.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Filmový režisér Ondříček se do Dejvic vrací pravidelně a tentokrát byl jeho návrat avizovaný jako paralela k Zelenkově inscenaci Fifty, jinými slovy, že po jednom padesátníkovi nastoupí druhý a bude trochu rekapitulovat. A to je také jediné pojítko, protože každý z pánů na to jde odjinud a obojí je povedené. Ondříček má jiný druh humoru a také si zvolil tvar, který by se možná dal označit za pseudomuzikálový, vmontoval do děje mile ulítlé songy, které vytvářejí dojem muzikálové struktury, ale jakoby si zároveň všichni z žánru dělali šoufky.

Autor hudby Marek Doubrava ví, jak nastolit správnou muzikálovou atmosféru a udržet ji v lehké parodii, jsou tu šikovně postavená sóla a sborové zpěvy doprovázené revuální choreografií, která se také pohybuje v lehké nadsázce.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se