Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Do nového roku s Sherlockem. ČT odvysílá nový díl detektivní série jen den po britské premiéře

Kultura

  16:00
Čeští fanoušci celosvětově oblíbené detektivní série BBC na motivy klasiky Sherlocka Holmese s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli si na premiérový díl počkají pouhý jeden den. Druhý program ČT odvysílá dlouho očekávaný speciální díl Sherlock: Přízračná nevěsta již v sobotu 2. ledna 2015 od 20 hodin. Na BBC bude mít premiéru na Nový rok.

Sherlock Holmes a doktor Watson v podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana. Nový díl se jmenuje Sherlock: Přízračná nevěsta. foto: BBC

Sherlock Holmes a doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně, a podle tvůrců série naposledy, ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Další série mají být totiž přesazeny opět do současnosti.

BBC odvysílá fanoušky dlouho očekávaný speciální díl na Nový rok, na obrazovce Česká televize se pak objeví již následující den. Je to vůbec poprvé, kdy se k českým příznivcům dostane premiérový díl světově úspěšného seriálu díky České televizi takto rychle.

Sherlock Holmes a doktor Watson v podání Benedicta Cumberbatche a Martina...
Sherlock: Přízračná nevěsta.

V produkci BBC jsou natočeny již tři série Sherlocka po třech příbězích, které mohli vidět i diváci České televize. V současné době se připravuje série čtvrtá. Novoroční premiéra je speciálním dílem mezi těmito řadami.

Autor: