Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Do Prahy míří nositel štěstí - popová hvězda Pharrell Williams

Kultura

  14:00
Úspěšný producent a zpěvák, jehož hlas zní mimo jiné v hitu Get Lucky formace Daft Punk, přijede 17. září do Pražské O2 arény v rámci turné ke své desce Girl. Vstupenky na jeho první české vystoupení budou v prodeji od pátku.

Pharrell Williams foto: Reprofoto

Pharrell Williams je významnou postavou současné popové hudební scény. Úspěchy slaví jako producent, autor i interpret. Jeho poslední album Girl, ke kterému pořádá turné, se už stihlo proslavit singlem Happy, který si vysloužil nominaci na Oscara.

Jako člen producentských projektů The Neptunes či N.E.R.D se jako jeden z mála producentů v historii hip-hopu a r‘n‘b nebál riskovat a posluchačům nabízet naprosto nezvyklé a neohrané postupy.

Pharrell Williams

Pharrell Williams se neomezuje jen na hudbu, ale jeho aktivity přesahují i do oblastí módy a designu, čímž dokáže vyjádřit svůj osobitý styl. Akční rádius jeho práce zahrnuje i navrhování soch, šperků a dalších doplňků pro luxusní zboží značky Louis Vuitton a Moncler. V současné době vlastní mediální podnik i am OTHER, který se zabývá zábavou, hudbou, módou a uměním. Pharrell je také spolu-zakladatelem značek Billionaire Boys Club a Ice Cream.

Ať už jako producent nebo jako multimediální superstar, Williams nikdy nepřestal vytvářet nové trendy. Jako jedna polovina The Neptunes pomohl s Chadem Hugem vytvořit takové klasiky, jako je už v ´vodu zmíněná skladby Get Lucky od Daft Punk,  dále I Just Wanna Love U (Give It 2 Me) od Jay-Z, I’m A Slave 4 U od Britney Spears’, Like I Love You od Justina Timberlaka nebo "Drop It Like It’s Hot" od Snoop Dogga.

Williamsovi se podařilo vytvořit nový způsob pohledu na zavedené hvězdy jako Snoop Dogg , Madonna, a dokonce i The Rolling Stones. V rámci projektu N.E.R.D. vydal  spolu s Hugo a Shae Haleym čtyři nahrávky obsahující hybrid alternativního rocku a hip-hopu. Celkem má na kontě více jak 100 milionů prodaných desek

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...