Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Elektronická úderka The Prodigy se v listopadu vrací do Prahy

Kultura

  10:27
PRAHA - Fanoušci agresivní elektronické muziky můžou jásat: do Prahy se po třech letech vrací Prodigy, aby představili aktuální nahrávku Invaders Must Die. Vystoupí 27. listopadu v holešovické Tesla aréně.

The Prodigy foto: Reprofoto

Prodigy v Praze

Prodigy, 27. 11. 2009,
Tesla aréna, Praha
Vstupenky v síti Ticketportal od 890 kč do 1290 kč. Více na www.theprodigy.com.

The Prodigy jsou britská hudební skupina, která infiltruje spoustu hudebních stylů: od rave a hardcore přes techno a v 90. letech také alternativní rock a breakbeat až po punkové prvky.

Současnými členy jsou Liam Howlett, Keith Flint a Keith Andrew Palmer alias Maxim Reality. Leeroy Thornhill byl členem kapely do roku 2000, tanečnice Sharky se v sestavě objevovala pouze na začátku jejich kariéry v roce 1990.

Prodigy se objevili na undergroundové rave scéně na začátku 90. let. Od té doby dosáhli nesmírné popularity a celosvětového (i komerčního) úspěchu. Debutovali v roce 1992 deskou Experience, velký úspěch slavili s Music for the Jilted Generation (1994) a ještě i he Fat of the Land (1997). Jejich poslední dvě nahrávky nahrávky, Always Outnumbered, Never Outgunned a letošní Invaders Must Die, sklízejí rozdílné reakce.

Mezi jejich největší hity a hitparádové jedničky patří skladby Out of Space, Smack My Bitch Up, Voodoo People, No Good (Start the Dance), Breathe nebo Firestarter. Aktuálně vyjde singl Take Me to the Hospital.

Naposledy v Praze vystoupili v rámci festivalu Electronic Beats před třemi lety. Za letošní support band si vybrali svoje nadějné krajany Enter Shikari, kteří se objeví i na letošním ročníku festivalu Trutnov.

Autoři:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...