Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Festival Pohoda bude i přes červencovou tragédii pokračovat

Slovensko

  9:16
BRATISLAVA - Festival Pohoda v Trenčíně, který byl v červenci předčasně ukončen kvůli smrti jednoho návštěvníka a zranění dalších, bude pokračovat i příští rok. Médiím to dnes potvrdili organizátoři s tím, že už začali s přípravami a že festival by měl zůstat na stejném místě na letišti.
Ilustrační fotka!

Ilustrační fotka! foto: Ianjoliet.comReprofoto

"Festival ve své historii přinášel množství pozitivních emocí, věříme, že tomu tak bude i v budoucnu," zdůvodnil rozhodnutí o začátku příprav ředitel festival Michal Kaščák. "V současnosti cítíme velký smutek z neštěstí. Určitě nás to ovlivní i při přípravě a organizaci budoucích ročníků," dodal. Festival by měl své brány otevřít opět třetí červencový víkend.

Pohoda je nejnavštěvovanějším festivalem na Slovensku, naposledy na něj denně přišlo asi 30.000 lidí. Poté, co 13. ročník poznamenala tragédie, organizátoři zvažovali eventualitu, že ho zruší. Při náhlé změně počastí silný poryv větru zbořil stan zastřešující jednu z tanečních scén. Pod konstrukcí zahynul mladík z Piešťan, v nemocnici skončily asi čtyři desítky lidí.

Organizátoři akci předčasně ukončili. Zrušili několik koncertů, a to včetně koncertu jedněch z protagonistů celého festivalu, britské kapely Travis. Naopak, v Trenčíně stačila vystoupit americká rockerka Patti Smithová a britští Basement Jaxx.

Autor: