Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Festival Rock for People finišuje se svým programem

Kultura

  14:17
PRAHA - Kompletní program zveřejnil v těchto dnech festival Rock for People. I když může ještě doznat drobných změn, pilíře jednotlivých dní jsou jasné: v pátek 3. července, na Večírku pro nedočkavé, patří k nejzvučnějším jménům světoznámý trumpetista Laco Deczi. Sobota 4. července bude ve znamení premiérových vystoupení Arctic Monkeys nebo metalistů ze Static-X.

Arctic Monkeys foto: Voir.caReprofoto

Neděle 5. července se oblékne do černé a bílé – pořadatelům se podařilo koncentrovat hned šest skupin vyznávajících žánr ska, s vrcholem v podobě nočního koncertu španělských oportunistů Ska-P. Ska vyváží třeba rozháraní romantici The Kooks. Silnou sestavu pak nabídne pondělí 6. července: Placebo, Bloc Party, Gogol Bordello nebo Underworld bezesporu reprezentují „to nejlepší nakonec“.

Šanci pořídit levnější vstupenky na festival mají zákazníci společnosti T-Mobile. V pondělí 1. června odstartoval na www.t-music.cz prodej „Lístků v mobilu“ – jeden lze koupit za 1040 korun, tedy o 300 korun levněji než v běžném předprodeji. Každý zákazník si může koupit až dva lístky. Tím však nabídka operátora nekončí – každý lístek bude po objednání na internetu a zaplacení doručen formou MMS přímo do mobilního telefonu.

Programové i organizační novinky jsou průběžně zveřejňovány na www.rockforpeople.cz, kde lze nalézt také podrobný line-up. Letní Rock for People se uskuteční v Hradci Králové od 4. do 6. července. Od 1. května jsou vstupenky na festival za 1 250 Kč + poplatek v předprodejních sítích Ticketstream nebo Ticketportal. Ceny jednodenních vstupenek jsou 850 Kč + poplatek v předprodeji.

Arctic Monkeys: I Bet You Look Good on the Dance Floor (živě na festivalu Oxegen 2006)


Autoři: