Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: Godzilla změří svoje síly s mámou a Eltonem Johnem

Kultura

  18:00
PRAHA - Poslední květnový týden míří do českých kin pět snímků. Souboj obřích monster doplní životopisná jízda Eltona Johna, pozoruhodný dokumentární film o shledání odloučených trojčat, jedna vražedná stará paní a příběh o tom, že i šprtky se dokáží pořádně bavit.

Taron Egerton jako Elton John. Snímek Rocketman (2019). Režie: Dexter Fletcher. foto: Paramount Pictures

Godzilla II Král monster
USA, režie: Michael Dougherty

Godzilla jako kladný hrdina, je to vůbec možné? V pokračování filmu Godzilla z roku 2014 určitě ano. Po celém světě se totiž z dlouhého spánku probírají Titáni, obrovská a nezastavitelná monstra. Svět je přirozeně v ohrožení. Jediný tvor, který se jim dokáže postavit, je někdo podobně těžkotonážní. Godzilla si to s Titány vyříká pěkně napřímo. 

Rocketman
VB/USA, režie: Dexter Fletcher

Neuvěřitelná zásoba drog a neskutečné pódiové kreace. Hvězda Eltona Johna v sedmdesátých letech strmě stoupala. Snímek se má věnovat právě začátkům zpěváka, který si svůj počáteční nedostatek sebedůvěry kompenzoval bílým práškem. Zároveň byl ale celou dobu hudebním géniem, který ohromoval již při svých studiích na Královské hudební akademii. Výrazného muzikanta si zahrál Taron Egerton. Ten se proslavil hlavně jako Eggsy ve filmové sérii Kingsman. S Dexterem Fletcherem spolupracoval již dříve na snímku Orel Eddie

Máma
USA, režie: Tate Taylor

Jo, děti, ty mají zakázáno kupovat si alkohol. Ještě že tu je ale přátelská dáma Sue Ann ze sousedství (oscarová Olivia Spencerová), která vždy ráda pomůže. Dokonce mládeži nabídne i místo u sebe doma, kde mohou nevázané pitky pořádat. Má to jen několik drobných pravidel, které není těžké dodržovat. Jenže přichází den, kdy bude „Máma“ za svou pohostinnost něco chtít. Teenagerská idyla se tak rázem změní v horor. 

Šprtky to chtěj taky
USA, režie: Olivia Wilde

Amy (Kaitlyn Deverová) a Molly (Beanie Feldsteinová) jsou pilné studentky a jedničkářky. Těsně před maturitou si uvědomí, že jim kvůli konstatnímu učení utekl studentský život mezi prsty. To přece nemohou nechat jen tak! Komedie ve stylu legendárních Prciček divákům předvede, že i šprtky se umí utrhnout ze řetězu.

Tři blízci neznámí
VB, režie: Tim Wardle

Bobby, Eddy a David jsou jednovaječná trojčata. Chlapce si po porodu vzala každého jiná rodina a oni o svých sourozencích přirozeně neměli ani tušení. Po dvaceti letech se ale setkávají a jejich příběh se stává světovou senzací.  Znepokojivé tajemství experimentování s lidskými osudy odhaluje dokumentární film Tima Wardla, který se stal diváckým hitem a porota festivalu v Sundance ho ocenila Zvláštní cenou.

 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!